Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een magisch Harry Potter feestje


Is je kind dol op Harry Potter en komt zijn verjaardag er binnenkort aan? Dan kan je hem een magisch Harry-Potterfeestje geven. Maar hoe begin je daaraan? We geven je enkele tips!
 

Zweinstein uitnodigingen

Een feestje in Harry-Potterstijl? Waarom niet meteen ook leuke uitnodigingen voorzien? Een goed begin is half gewonnen! Wat als je dus de uitnodigingen zou maken in de vorm van echte Zweinstein-brieven? Succes gegarandeerd, want zo krijgen die kleine deugnieten uiteindelijk toch die langverwachte Zweinstein-brieven!
 
 

Toverachtige versiering

Ook de versiering is van groot belang, maar hoe creëer je nu een echt Zweinstein-gevoel in je woonkamer? Je kunt beginnen met de versiering vanaf de voordeur. Zo kan je bijvoorbeeld een blaadje maken, met daarop de tekst: Perron 9 3/4.

Cupcakes in de Zweinstein huiskleuren

Bij binnenkomst kan je de kinderen een cupcake geven in de kleur van de vier Zweinstein-huizen (zorg ervoor dat de kleur enkel in de vulling zit en dus niet zichtbaar is). Groen is dan voor Zwadderich, rood voor Griffoendor, geel voor Huffelpuf en blauw voor Ravenklauw.
 

Sorteerhoed

Je kunt de verdeling ook doen met een leuke sorteerhoed (die natuurlijk lijkt op de echte, hoewel je niet meteen een pratende hoed gaat vinden, maar je kan hem wel voorzien van mond en ogen).
 

Lange tafel

Zorg ervoor dat je woonkamer een magische sfeer krijgt en dat er een lange tafel in het midden staat. Creëer sfeer door achter de tafel, stof met manen en sterren op te hangen.

 

Verkleden als tovenaars

Je kunt zelf deel van het decor zijn, door je te verkleden in tovenaarsstijl, net zoals je ook de kinderen van tovenaarskledij kunt voorzien. Je hoeft dit niet te kopen, je kunt bijvoorbeeld punthoeden maken van karton, samen met de kinderen.
 
Om de sfeer compleet te maken, kan je op de achtergrond Harry-Potter muziek afspelen!

 

Betoverend eten

Ook met het snoep kan je creatieve dingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld snoep in 4 kleuren kopen, elke kleur staat dan voor een ander Zweinstein-huis (net zoals je deed met de cakejes). Deze kan je mengen met muizensnoepjes, heksentongen (rode matten), eetbaar slijm, oogbalsnoepjes, en andere snoepjes die in het thema passen.

 

Gouden Snaai snack

Ook leuke Harry-Potterversnaperingen zijn de gouden snaai cake pops. Dit zijn cake pops in de vorm van een gouden snaai, maar geen paniek, want ze zullen niet wegvliegen voor je ze kunt opeten! Hoe je ze maakt? Simpel: je prikt Ferrero Rocher's op een stokje en maakt papieren vleugeltjes.

 

Zwerkbal-pong

Een Harry-Potterfeest is niet compleet zonder zwerkbal! Daarom kan je zwerkbal ook als activiteit organiseren. Je kunt dit buiten organiseren of kiezen voor een variant: zwerkbal-pong. Bij dit spel moet je een pingpongballetje door de 'Zwerkbalringen' te gooien voordat het in het bekertje terechtkomt!