Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Feestje op de manege


Veel meiden zijn gek van paarden. Het perfecte feestje voor een jarige meid is dan ook een feestje op de manege. Niet alleen de jarige jet zal hier erg van genieten, maar ook al haar vriendinnen. Een mooi bijkomstig voordeel is dat je het hele feestje op de manege kunt houden en dus geen rommel thuis zult hebben.
 

Gelijk naar de manege

Zodra alle kinderen gearriveerd zijn voor het feestje, kunnen jullie gelijk naar de manege vertrekken. Vaak staat daar dan een mooi versierde tafel voor jullie klaar. Bij sommige maneges zorgen ze voor wat lekkers, maar bij de meeste maneges wordt alleen voor ranja gezorgd. Je kunt dan zelf wat lekkers meenemen, zoals kleine slagroomsoesjes. De kinderen kunnen dan tijdens het uitpakken van de cadeautjes genieten van de lekkere soesjes en ranja. Als al het lekkers op is en de cadeautjes uitgepakt zijn, begint het volgende onderdeel van het feestje.
Rondleiding
Vaak kan er op de manege een rondleiding verzorgd worden. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken bij de veulentjes of bij de merries die een veulentje verwachten. Ook worden alle andere paarden bekeken en geaaid. De medewerk(st)er van de manege kan heel veel vertellen over de paarden. Je zult merken dat veel kinderen ook vragen hebben. Deze zullen uitgebreid beantwoord worden.
 

Paard rijden

Na de rondleiding is het tijd voor het deel van het feestje waar de meeste meiden voor gekomen zijn: het rijden op de paarden. Als een kind kan paardrijden, zal hij of zij alleen mogen stappen door bak. Voor de andere kinderen is er begeleiding aanwezig. Per kind zal er een begeleidster zijn die het paard vasthoudt. Eerst zal er rustig door de bak gestapt worden. Daarna kunnen er allerlei trucjes gedaan worden, zoals achterstevoren op het paard zitten, op het zadel staan, etc. Voor de kinderen die het durven kan er ook nog even een stukje in draf gelopen worden. En natuurlijk zal een spelletje op de paarden ook niet ontbreken.
 

Paarden borstelen

Als het rijden op de paarden voorbij is, moeten de paarden natuurlijk verzorgd worden. De kinderen krijgen uitleg over de verschillende borstels en ook wordt hen uitgelegd hoe de hoeven schoon gemaakt kunnen worden. Als ze dit weten, mogen ze zelf aan de slag. Natuurlijk blijft er wel altijd iemand van de manege bij. De paarden worden geborsteld en er kunnen bijvoorbeeld vlechtjes in de manen gemaakt worden.
 

Eten op een paardenfeestje

Tijdens een kinderfeestje moet er natuurlijk ook gegeten worden, want kinderen horen met een volle buik naar huis te gaan. Dus de medewerkers van de manege zorgen bijvoorbeeld voor heerlijke frietjes met een lekkere snack. Uiteraard wordt er met de kinderen afgestemd wat voor snack zij lekker vinden. Zo heeft iedereen een heerlijke maaltijd.
 
Dit is een feestje waar iedereen het nog heel lang over zal hebben!