Er is veel te vinden wat met paarden te maken heeft en met een beetje fantasie verzin je zelf vast ook wel leuke ideetjes. Hier vind je alvast een aantal leuke tips om er een echt paardenfeest van te maken!
Versiering
Een thema is natuurlijk prima te benadrukken door de versiering. Het is misschien even zoeken, maar ze bestaan wel. Op internet zijn ze zo gevonden: bordjes en bekertjes met een paardenafbeelding. Er zijn zelfs hele pakketten te koop met van alles er in. Ook ballonnen kan je kopen met paarden erop. Misschien vind je wel versiering en anders maak je deze toch simpel zelf? Zoek één of meerdere mooie afbeeldingen van paarden en print deze meerdere keren uit (zet ze meerdere keren op een blad, scheelt weer papier). Knip de plaatjes allemaal in dezelfde vorm uit en plak ze op elkaar met een koord ertussen!
Eten
Een taart met een paard als versiering moet voor een ervaren bakster geen probleem zijn. Ben je wat minder thuis in de bakwereld, dan is het bestellen van een fototaart ook een idee. Met die mooie afbeelding van het lievelingspaard van de jarige, of dezelfde als die op de slinger staat, wordt de taart vast een succes. Je kunt ook kleine fototompouces kopen. Dan heeft ieder kind een eigen gebakje met een paardje!
Knutselen
Je kunt de kinderen een mooie tekening laten kleuren met paarden en hier ook glitters en andere bijzondere tekenspullen bij aanbieden. Een placemat maken, een deurhanger of van een wc-rol een paard maken: het kan allemaal. Bij een wc-rol, is de rol het lijf. Met karton wordt er een hoofd op gezet (maak hiervoor een knipje in de rol, waar je het hoofd in kan schuiven. Zo kan het hoofd ook nog bewegen en bijvoorbeeld ja knikken). De benen kan je laten maken met muizentrappen of ook gewoon van karton. Het voordeel van muizentrappen is dat het paard op zijn lijfje kan steunen en de benen er naast gelegen kunnen worden. En een mooi staartje en manen van wol, uiteraard.
Spelletjes
Kwartetten
Maak zelf een kwartet rondom het thema paarden en ga dit gezellig spelen. Alle kinderen eerst verschillende kaarten laten maken, zou eventueel ook nog kunnen. Een kwartet heeft natuurlijk groepjes van vier kaarten. Voor een beetje leuk spel heb je toch wel acht groepjes nodig. Bij paarden kan je denken aan de groepen: stal, paardennamen, pony’s, rassen, lichaam, uitrusting, dressuur en bijvoorbeeld westernriding. Iedere groep verdeel je natuurlijk weer in 4 kaarten. Bij ‘uitrusting’ zou je dan kunnen denken aan rijlaarzen, zadel, cap en handschoenen. Zoek de afbeeldingen op internet, bij eigen foto’s of teken ze zelf.
Verstopspelletje
Verstop speelgoedpaardjes op leuke plekken in je huis of de tuin (of het
park?) en laat de kinderen zoeken. Om het leuk te houden moet je er wel zoveel verstoppen dat alle kinderen er meerdere kunnen vinden. Om te voorkomen dat de één er veel vindt en een ander niks, kan je afspreken dat je er niet meer dan drie mag pakken. Of zeg dat je er drie moet vinden en dat je dan een ijsje krijgt, bijvoorbeeld.
Zelf paardje spelen
Leuk voor de kleintjes: zelf een paard zijn. Maak een leuke hindernisbaan, waar de ‘paardjes’ overheen moeten lopen. Laat ze springen en rennen. In draf, in galop…en na afloop even bijkomen in de ‘wei’, waar een picknickkleed klaar ligt om even rustig wat te drinken of te eten.
Paardje prik je
In plaats van de staart bij de ezel op te prikken, kan je dit natuurlijk ook doen bij het paardje.
Manege
Nog veel spannender wordt natuurlijk een bezoek aan een echte manege. Er zijn maneges waar de kinderen een partijtje kunnen vieren en zelfs les krijgen. Voor de echte paardenliefhebber is dat natuurlijk helemaal het einde!