Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een waterfestijn als kinderfeestje


Water: veel kinderen vinden het heerlijk om er in of mee te spelen. Zeker bij hoge temperaturen kan je kinderen niet blijer maken. Het is dan ook een leuk idee om iets met water te doen op het feest van je kind. Is je kleintje nog te jong om te gaan zwemmen? Dan kan je kiezen voor leuke spellen met water. Maar met de groteren kan je natuurlijk naar het zwembad gaan. En ook daar is het leuk om spellen te doen tussen het vrij zwemmen door! Een binnenbad biedt uitkomst bij kouder weer…
 
 

Spetterfeest voor de kleuters

Kinderen tot een jaar of zeven hoeven niet meteen naar een zwembad toe. Zij vermaken zich ook prima in de tuin met allerlei wateractiviteiten. Zet lekker een kinderbadje neer, zodat ze af en toe ook even heerlijk helemaal nat worden (wel in de gaten houden!) en doe verder allerlei spelletjes waarbij ze eveneens lekker nat worden. Laat de kinderen dus in zwemkleding komen en maak er een gezellig tuinfeest van. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kan je een wedstrijdje met waterpistolen houden. Of doe een soort trefbal met flesjes. Zet flesjes gevuld met water neer en bij elk flesje staat een kind. De kinderen moeten proberen om elkaars flesje met de bal om te gooien. Natuurlijk is het dan een kwestie van zo snel mogelijk jouw flesje weer overeind te zetten. Wie het langst water in zijn flesje houdt, is uiteindelijk de winnaar. Met water is er uiteraard nog veel meer te verzinnen. Zorg voor een heerlijk ijsje tussendoor en jouw zomerfeest is geslaagd!

Op naar het zwembad of recreatieplas

Met de groten kan je naar het zwembad gaan. Je kunt kiezen voor een eenvoudig buitenbad, een lekker binnenbad (of een combinatie natuurlijk), maar je kunt het ook luxer doen en kiezen voor een subtropisch zwembad met allerlei extra’s. Bij heel mooi weer kan je ook kiezen voor een recreatieplas. Informeer van tevoren goed of de kinderen allemaal een diploma hebben en of er andere zaken zijn om goed op te letten. Hou de kinderen altijd goed in de gaten! Tussendoor kan je even pauze houden om wat te eten of te drinken en dan weer heerlijk spetteren in het water…
 
 

Spellen voor in en bij het zwembad

De kinderen vermaken zich meestal zelf wel bij het zwembad. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om spellen te doen tijdens het bezoek aan het bad. Wie is het snelst aan de overkant, wie kan het langste onder water blijven of wie kan het langste op de mat in het water blijven zitten of zelfs staan? Er is uiteraard van alles te verzinnen. Er zijn buitenbaden met extra sportmogelijkheden op het veld. Denk bijvoorbeeld aan een springkussen, voetbalveldje of een volleybalnet. Hier kan je ook heel goed gebruik van maken. Of je aan deze spellen toekomt, zul je even af moeten wachten. Want als de kids zich prima zelf vermaken, is dat helemaal goed, toch?
 
 

Kiezen voor een kinderpartijtje van het zwembad zelf

Je kunt gewoon met de kinderen naar het zwembad gaan en verder alles zelf regelen. Je kunt ook kiezen voor een partijtje van het zwembad. Het vertier blijft hetzelfde, maar eten en drinken zitten er dan bij in. Soms hebben zwembaden zelfs speciale feestjes, zoals discozwemmen. Het grote voordeel hierbij is uiteraard dat je zelf alleen nog maar op de kinderen hoeft te letten en niet meer achter eten en drinken aanhoeft. Dit is immers al geregeld. Zeker in vakanties willen zwembaden extra activiteiten aanbieden. Soms hebben ze dan grote opblaasdingen in het water liggen of organiseren ze leuke cursussen. Ook dit zijn leuke momenten om het kinderfeest dan te organiseren. Hou hiervoor de programma’s van de baden goed in de gaten!