Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een land als thema voor het partijtje


Denk dan eens aan de vakantie. Is er een vakantieland wat jouw kind erg aanspreekt? Of is er soms een land waar hij of zij graag eens heen wilt gaan? Waarom zou je dan niet eens kiezen voor een land als thema?
 

De vlag als decoratie

Met een land als thema heb je natuurlijk één klein probleempje. Omdat het geen thema is wat veel gebruikt wordt, zal je niet snel versiering en bordjes e.d. vinden wat bij dit onderwerp past. Maar geen nood: dan regelen we dat toch gewoon zelf! Neem de vlag van het land als uitgangspunt. Laten we Duitsland als voorbeeld nemen. De kleuren van de Duitse vlag zijn natuurlijk zwart, rood en geel. Met deze drie kleuren gaan we dus aan de slag. Je kunt vlaggetjes en ballonnen kopen in deze kleuren, maar uiteraard kan je ook zelf slingers maken met zwart, rood en geel karton of papier. Misschien kan je wel aan een echte Duitse vlag komen. Die mag heerlijk wapperen buiten of je hangt het binnen op als decoratie.

Verkleden tijdens het kinderfeestje 

Je kunt de gasten vragen om passende kleren aan te doen, maar je kunt ook iets laten maken om de sfeer compleet te maken. Kies je voor
 
 

Verkleden tijdens het kinderfeestje 

Je kunt de gasten vragen om passende kleren aan te doen, maar je kunt ook iets laten maken om de sfeer compleet te maken.  Frankrijk, dan knutsel je met de kinderen een alpinopetje in elkaar. Voor Mexico maak je de bekende hoeden en voor China is een grote hoed ook simpel te maken.
 
 

Taart

Lekker smullen van een taart hoort er eigenlijk wel bij. Maak je zelf iets, dan kan je natuurlijk ook stoeien met deze kleurtjes. Of je gaat voor een fototaart met een mooie afbeelding. Heeft het gekozen land soms een lekkernij waar het bekend om is? Tja, dan is dat natuurlijk nog leuker. Een apfelstrudel voor de Duitse of Oostenrijkse feestjes, bijvoorbeeld. Of voor de Franse feestjes een pain-au-chocolat. Je kunt dit ook toepassen voor het eten, hoewel dat misschien niet altijd lukt. Kinderen zijn meestal niet echt dol op vreemde gerechten… Of je moet voor België kiezen en gaan voor de heerlijke friet.
 
 

Spelletjes

Spelletjes kan je uiteraard een tintje geven van het buitenland. Geef het spel een naam in het Frans, Duits, Engels etc. Je kunt bij groteren een kennisquiz bedenken over het land of je zoekt op internet eens op welke spelletjes de kinderen daar spelen. Wil je meer actie in het geheel? Bijna ieder land heeft wel een sport waar ze gek op zijn. Doe daar iets mee! Is het ‘gewoon’ voetbal? Een potje voetballen waarbij de kinderen Duitse spelers zijn, bijvoorbeeld, kan natuurlijk ook. Maar je kunt ook aan echt typische dingen denken. Hou een jodelwedstrijd bij Oostenrijk of Zwitserland. Speel croquet bij Engeland, probeer een doedelzak te scoren bij Schotland of …
 
 

Verre landen

Kies je voor een land van ver, dan zijn er natuurlijk nog veel meer verschillen te bedenken die je kan gebruiken voor het kinderfeestje. Bij een oosters land kan je de kamer of de tuin in oosterse sferen brengen. Zet muziek op die daar vandaar komt. En laat de kids een oosterse lantaarn knutselen. Kleurplaten met oosterse taferelen, zoals een Japans huis ofzo. En als sport kies je voor judo of karate… als je daar ervaring mee hebt natuurlijk. Maar misschien kan je ook de judoleraar van je zoon of dochter vragen of hij interesse heeft in het geven van een clinic…. Ook leuk is het natekenen van de Chinese tekens. Tegenwoordig wordt Chinese les op veel plekken gegeven. Kijk eens of je een Chinese leraar kan vinden, of misschien ken je wel een ander Chinees persoon, die Chinese les wilt geven!
 
 

Naar een museum

Doe je toch liever iets buitenshuis? Over diverse landen zijn dingen te vinden in musea. Misschien is dat een idee? Of draait er een toepasselijke film in de bios. Een echte honkbalwedstrijd of American Football is uiteraard ook een happening voor Amerikaanse fans!