Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een kinderfeestje op het water


Is je kind een echte waterrat? Of vindt hij of zij het prachtig om nieuwe dingen uit te proberen? Voor al die waterfans en sportfanaten is een feest op het water ontzettend leuk. Je hebt enorm veel mogelijkheden. Waarbij je kan kiezen voor een compleet feest, met eten en alles erbij. Of je gaat alleen voor het sporten en eet bijvoorbeeld thuis. Hier een greep uit de leukste watersporten, waarbij we zwemmen even overslaan… Daarover vind je al een blog . Let wel even op de leeftijdsgrens die bij deze sporten vaak wel gehanteerd wordt!
 

Windsurfen met jouw kinderfeestje

Een les in windsurfen. Wie lijkt dat nou niet leuk. Surfverenigingen of bedrijven willen nog weleens partijtjes aanbieden. Bijvoorbeeld twee uur les, wat te drinken en/of eten erbij. En daarna nog vrij zwemmen, bijvoorbeeld. Je leert de beginselen van het surfen en kan dan ook een klein beetje zelf varen.
 
 

Waterskiën of wakeboarden

Tegenwoordig zie je ze hier en daar wel: kabels die over het water lopen en die waterskiërs of wakeboarders voorttrekken. Groot voordeel ten opzichte van een boot is het feit dat er meerdere tegelijk op het water kunnen staan. En daarmee is het ook meteen leuk om als partijtje te doen. Wie blijft het langst overeind? Lachen, spetteren en plezier hebben. Zeker bij mooi weer is dit een heerlijke dag(deel).
 
 

Waterglijbaan

Op sommige plekken aan het water kan je grote schansen tegenkomen. En van die schans kan je dan af glijden of zelfs met ski’s eraf glijden! Schansspringen in het water: eng of juist hartstikke leuk? Of misschien wel allebei. Voor de echte waaghalzen een superidee!
 
 

Kanoën of roeien

Woon je in de polder en is er water genoeg om je heen? Waarom dan niet met z’n allen de kano of roeiboot in? Heb je wat ruiger water in de buurt, dan is het ook nog eens een leuke belevenis voor de ouderen onder de kids. Natuurlijk zwemkleren mee! Ga je kanoën via een bedrijf met poldersporten, dan kan je het vaak combineren met andere leuke activiteiten, zoals boerengolf of lekker door de modder baggeren, polsstokspringen of een picknick ‘tussen de koeien’, bijvoorbeeld.
 

Zeilen

Zeilen kan ook. Ook hierin heb je bedrijven die partijtjes organiseren en de kinderen de beginselen leren van het zeilen. Voel de wind door je haren en ga met de wind naar andere oorden ;-)
 
 

Suppen

Wil je het allemaal iets rustiger? Aan het water zijn er op veel plekken supboarden te huur. Of er worden echt activiteiten met suppen aangeboden. Met zwemkleren aan is het niet erg om je evenwicht te verliezen en in het water te plonsen. En ach, even zwemmen erna, is ook leuk! Eigenlijk een leuke sport voor iedereen. Dus ja, ook jij kan zelf meedoen! Met z’n allen gezellig suppen tot je erbij neervalt…
 
 

Banaanvaren en andere gekkigheid

Wil je vooral lol voor de kinderen? Natuurlijk kan dat ook. Wat dacht je van banaanvaren of een bootcamp houden in en bij het water. Natuurlijk kan je dat laatste ook zelf organiseren! Of ga overdekt flowriden: surfen, terwijl het water onder je door spuit…
 
Genoeg om uit te kiezen dus!