Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een kinderfeestje met eten als thema!


Eten hoort bij een partijtje, maar je kan het ook zelfs als thema gebruiken! En nee, dan gaan we niet meteen voor grote schranspartijen. We gaan leuke spellen spelen rondom het thema eten, we zetten juist gezonde snacks neer en gaan bijvoorbeeld op bezoek bij de boer. Want weet je: groente wordt niet gemaakt in de fabriek 😉.
Kies je voor gezond?
Allereerst zal je even moeten bedenken wat je precies als thema wilt gaan houden. Gaat het juist over gezond eten? Wil je alles gaan “opdragen” aan zuivel of ga je juist voor het maken van hartige hapjes etc. Natuurlijk hou je hier wel bij in de gaten waarmee je je kind blij maakt. Je kunt wel graag willen dat hij gezond gaat eten en dit een leuke stok achter de deur vinden. Maar het blijft natuurlijk in de eerste plaats zijn FEESTJE. Misschien vindt de jarige het leuk om te helpen met koken, dan is het super om hier mee aan de slag te gaan. Of gaat hij graag rondneuzen bi de boer? Dan zou je melk als thema kunnen nemen en zo helemaal in de wereld van koeien en melk kunnen opgaan.

Spelletjes

Uiteraard zorg je voor bijpassende snacks, maar spelletjes die bij het thema horen moeten natuurlijk van de partij zijn. Hier wat leuke ideetjes:
  • Kwartetten - Maak zelf een leuk kwartet rondom het thema. Vrij simpel te maken en heel leuk om te doen. Zorg voor genoeg kaarten voor het aantal kinderen.
  • Proeverij – Laat de kinderen met een blinddoek proeven. Weten ze wat ze eten en wat is lekker ? Bij melk zou je kunnen kiezen voor verschillende zuivelproducten, bij groente of fruit in het algemeen is natuurlijk helemaal veel keus.
  • Geheugenspelletje – Leg verschillende spullen op de tafel (om bij de melk te blijven: melk, een pak vla, pakje boter, melkglas etc.) . De kinderen moeten proberen om te onthouden wat er allemaal staat. Haal er iets van weg als het kind niet binnen is en laat hem of haar bedenken wat er weg is. Of leg er een doek overheen en laat het zo raden wat er weg is. Natuurlijk het leukst als er veel spulletjes staan!
  • Hindernisbaan met het eten op een lepel…
Naar de boer
Heb je kennissen op een boerderij of anders weet je misschien wel via, via iemand te strikken, dan is een bezoek aan een boerderij natuurlijk hartstikke leuk. Laat de kinderen kennis maken met de koeien, met het melken en geef (of de boer) uitleg hierover. Of misschien bij een bouwboer het maïs in… Vraag gewoon eens of de boer er wel oren naar heeft! Anders even googlen, want er zijn ook boerderijen die partijtjes organiseren! Het leuke daarbij is, dat er dan ook veel ruimte en materialen aanwezig zijn om nog even heerlijk te spelen…

Koken

Uiteraard is met de kinderen koken helemaal een leuk onderdeel van een eetfeestje. Je kunt dit zo gek maken als je wilt. Ga je voor een eenvoudig concept als cupcakes? Of ga je echt aan de bak met de kinderen voor een taart. Maken jullie pizza’s, pannenkoeken of ander lievelingseten van de jarige? Heb je geen idee hoe je al die kinderen in je keuken kwijt kan, maar wil je wel aan de slag met eten maken? Dan kan je uiteraard ook hierbij op zoek naar aanbieders van kookfeestjes!