Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een kinderfeest in kerststemming


Ben je van plan om, ondanks alle drukte, toch in december een partijtje te organiseren? Een heerlijk kinderfeest in kerststemming: waarom ook eigenlijk niet? Neem kerst gewoon als thema en maak er een echt decemberfeest van. Zeker voor oudere kinderen kan je veel leuke dingen bedenken om te doen. Hoewel je met dingen rondom de kerstman natuurlijk juist de kleintjes blij maakt!

De kerstman op jouw kinderfeestje

Als Sinterklaas eenmaal het land weer uit is, houdt niets je tegen om de kerstman het land in te halen 😉. Er zijn leuke films te huur, die je gezellig met de kinderen kan bekijken en zo helemaal in de stemming kan komen. Je kunt het feestje op twee manieren ‘inrichten’. Of je gaat voor onze traditionele kerstsfeermakers zoals kerstbomen, kerstkransjes en dat soort dingen. Of je verbouwt je kamer tot de Noordpool en maak je huis tot woonhuis van de kerstman. Je kan zelfs zo ver met aankleden gaan, dat de kerstman er zijn eigen slaapkamer heeft, er een speelgoedwerkplaats is en noem maar op!

De Noordpool als thema

Goed, je hebt gekozen voor de Noordpool. Wat hoort er thuis op de Noordpool? Inderdaad: sneeuw, ijs, winter, rendieren, ijsberen en natuurlijk in dit geval de kerstman met zijn elfjes. Er zijn genoeg spulletjes in deze tijd te koop met deze taferelen erop. Zo kan je je kamer alvast in ijskoude sferen omtoveren. Kies bijvoorbeeld voor ijsblauwe bekers, bordjes en/of  tafelkleed. Hang bij alle mogelijke randjes witte sneeuwrandjes op (die koop je simpel bij winkels met kerstversieringen, zoals bijvoorbeeld het tuincentrum). Knutsel een ijsbeer of leg leuke kleurplaten neer met de kerstman of zijn elfjes. Maak een kwartet met onderwerpen die bij het thema passen.

De speelgoedfabriek

Een ander leuk onderwerp bij de kerstman is de speelgoedfabriek. Hier zou je bijvoorbeeld een leuk wedstrijdje van kunnen maken. Verzin meerdere opdrachten die zo snel mogelijk gedaan moeten worden. Spijker slaan, een knuffel aankleden, cadeautje inpakken, een batterij vervangen enz. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een leuk knutselwerkje wat verder gaat dan wc-rollen aan elkaar plakken. Van hout iets maken of een leuk dingetje haken (leuk voor oudere meiden). Of koop kleine houten beeldjes en die mogen ze dan verven.

Traditioneel kerst kinderfeestje

Uiteraard kan je ook voor de traditionelere dingen gaan. Maak met elkaar een kerststukje, bijvoorbeeld. Of doe iets uitdagends: studeer een bekend kerstlied in en breng dit ten gehore op het dorpsplein… Wie weet levert het een leuk extra cadeautje op voor de jarige 😉

Andere leuke ideeën om te maken

Je hebt uiteraard nog veel meer toepasselijke dingen die je kan maken:
  • Kaarsen maken of versieren
  • Kaarsenhouder maken (op internet zijn talloze ideeën te vinden)
  • Zelf een klein kerstboompje versieren
  • Iets maken (plakken, kleuren of bijvoorbeeld haken of breien) voor in de kerstboom