Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een feestje voor prachtige prinsessen


Welk meisje droomt nu niet van het leven als een prinses? Mooie kleren, lekker wegdromen en natuurlijk op zoek gaan naar de stoere ridder…

 

Voor mooie prinsessen

Veel jonge meisjes hebben zelf wel een prinsessenjurk. Je kunt natuurlijk op de uitnodiging. vragen of ze die aan willen doen, zodat de stemming er meteen al inzit. Een mooi kroontje ga je gezellig met ze knutselen. Hiervoor heb je karton in goudkleur  nodig. Knip deze alvast voor en laat de meiden ze zelf versieren met mooie glittertjes en bijvoorbeeld plaksteentjes. Maak de kleine prinsesjes op, zodat ze zich echte dames voelen en zorg voor bijbehorende aankleding van de tafel en de huiskamer. Denk niet alleen aan “alles in roze”, want met Frozen in je achterhoofd kan je ook helemaal gaan voor de kleur blauw van prinses Elza.

 

Meiden en jongens samen

Ook een jongen op het feestje? Tja, de meeste jongens zullen niet blij worden van een prinsessen-make over. Maar natuurlijk kan je heel eenvoudig switchen naar een kasteelfeest en de jongen(s) tot stoere ridders omkleden. Zo wordt het toch voor allemaal leuk! In plaats van opmaken, schminck je ze met stoere baarden…

Binnen lekker bezig zijn

Hou je het feest voornamelijk binnen? Dan zijn hier leuke tips wat je allemaal kan doen.
Prinsessen gaan graag naar een bal. Heerlijk zwieren met je mooie jurk, even lekker dansen en vooral heel keurig, natuurlijk. Hier kan je eventueel een wedstrijdje van maken: “Wie danst als een echte prinses?”  Of gewoon een stoelendans. Of verzin zelf een grappig spel rondom dansen.
Op internet kan je heel veel kleurplaten vinden met prinsesjes. Natuurlijk horen glitters plakken hier ook bij…
Maak mooie foto’s van de prachtige meiden! Laat ze hier echt voor poseren. Zorg voor een passende achtergrond.
Lekkere cupcakes maak je alvast vooruit, natuurlijk met een kleurtje die past bij het feest. Laat de meisjes de cupcakes verder zelf versieren. En, o ja, uiteraard moet er wel netjes gegeten worden!
Een mooie film kijken is zeker een rustige afsluiting. Frozen is natuurlijk een goed idee. Maar je kan ook kiezen voor andere prinsessenfilms zoals prinsessenfilms van Barbie. 
Een diploma meegeven aan het einde van het feest, waarop staat dat ze nu echte prinsessen zijn, is een leuke afsluiting van een schitterend feest.

 

En buiten natuurlijk

Heb je de mogelijkheid om (ook) naar buiten te gaan,dan kan je natuurlijk kiezen voor andere activiteiten. Zet een lange tafel neer, die je prachtig dekt in de kleur van het feestje. Zet hier het drinken op en lekkere hapjes. Aan deze tafel kan je natuurlijk ook lekker knutselen.
Maak van de prachtige meisjes een film terwijl ze hun rolletje spelen als prinses. Je kunt eerst een verhaaltje samen verzinnen en deze daarna laten spelen. Met een lieve en een boze prinses, bijvoorbeeld. Of dat ze heerlijk aan het dansen zijn en er dan opeens iets gebeurd (er komt een knappe prins binnen …) . Stuur dit filmpje door naar de ouders! En,indien mogelijk, er met elkaar nog even naar kijken is natuurlijk helemaal leuk.
 
 

Verkleedkisten

Je kunt ook kiezen voor het huren van een verkleedkist met dit thema. Dan heb je meteen alles bij de hand en kan het feest nog sneller beginnen. Meestal vind je in deze kisten verkleedkleren en spulletjes om leuke spelletjes te kunnen spelen. Vaak ook nog voorzien van tips voor het feest.
 
 

Naar een echt kasteel

Ga je liever erop uit met de kinderen? Veel kastelen organiseren ook kinderfeestjes. Echter kan het eigenlijk niet. Als prinses rond kunnen lopen in een echt kasteel: wie droomt daar nou niet van? Succes verzekerd!