Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een ‘bruiloft’ als kinderfeestje


Waarom zou je niet eens iets heel anders dan anders doen? Een bruiloftsfeest zullen weinig kinderen geven. Dus waarom zouden jullie dat dan juist niet wél doen? Natuurlijk wel zo echt mogelijk… Maak er een groots, luxe feest van of juist een gezellige boerenbruiloft!
 

Het bruidspaar

 
Een bruiloft zonder bruidspaar kan natuurlijk niet. Wil de jarige geen bruid of bruidegom zijn? Dan zijn er misschien wel andere kinderen die het wel willen doen. Misschien oudere broers of zussen? Maar ook volwassenen kunnen inspringen. Waar het om gaat is toch vooral dat het net echt is…

De ambtenaar en/of dominee

Ja, een huwelijk moet officieel vastgelegd worden. Dus zal iemand het huwelijk moeten inzegenen o.i.d. en het bruidspaar moet uiteraard een kus geven 😉. Met ringen, die één van de gasten mag geven. Geef ieder kind een bepaalde opdracht. Zo kan er iemand de trouwambtenaar zijn, de dominee, de ringendrager, de dj, de fotograaf, de ceremoniemeester en ga zo maar door.

Aankleding van het perfecte kinderfeest

Wil je een echt prinsessenhuwelijk? Dan kleed je uiteraard je huis aan in heel veel witte en roze versiersels. Zorg voor mooie versiering en ga dit keer eens niet voor de kindervlaggetjes. Maar je kan ook juist kiezen voor een boerenbruiloft en in een schuur of misschien wel echt in een stal een groots feest organiseren. Hooibalen zijn dan de stoelen en op de gladde vloer van de stal kan prima gedanst worden… Een kleurenthema doet het ook goed!

Bruidstaart op kinderfeestje

Hou je wel van bakken? Je zou je uit kunnen leven op een soort bruidstaart. Zo wordt het wel heel echt, natuurlijk! En vanzelfsprekend is de taart in de juiste kleuren!

Muziek tijdens jouw kinderfeestje

Zorg voor een mooie afspeellijst op je laptop en de dj kan vrij eenvoudig voor de muziek zorgen. Ken je kinderen of andere bekenden die een muziekinstrument bespelen? Dan is het nog leuker, natuurlijk. Een echt bandje: wauw!

Fotograaf op jouw kinderfeest

Bij een trouwerij hoort een fotograaf. Nu kan je echt voor een ‘fotograaf’ zorgen die de kinderen ook echt aan het poseren zet en er een leuk albumpje voor de kinderen van maakt (natuurlijk kan jij dat heel goed zelf zijn!). Of je laat juist de kinderen de fotograven zijn.

Entertainment op kinderfeest

Uiteraard hoort er van alles te gebeuren op een bruiloft. Huur bijvoorbeeld een goochelaar in, die de jonge gastjes vermaakt. Of laat een snackauto langskomen voor het eten. Je kan het zo gek niet bedenken, als het maar ‘net echt’ is!

Dansje instuderen

Je kent ze vast wel: die Youtube filmpjes van bruidsparen die het bal openen met een ingestudeerd dansje. Nou, dat kunnen jullie ook doen! Studeer met de kinderen een dansje in en maak er een leuk filmpje van. Natuurlijk niet voor Youtube (let op de privacy!) maar gewoon leuk voor thuis.

Eten

Het eten doe je aan lange tafels, met menukaartjes incluis. Die kan je ze ook eerst zelf laten maken! En het eten zelf kan je netjes rondbrengen als een ober of je maakt er juist een leuk buffet van! Uiteraard serveer je bij het drinken kleine receptiegebakjes.

Een zaaltje of partytent

Laat je de bruiloft gewoon thuis plaatsvinden? Of kies je voor het huren van een leuk zaaltje? Het kan uiteraard allebei prima. Maar bij mooi weer is het ook helemaal leuk om het buiten te doen, met een grote partytent erbij. Wapperende vlaggetjes in de wind… Heb je gekozen voor een bepaalde kleur als thema?  Kleed het zaaltje of de tuin dan in deze kleuren aan. Kom op: we gaan feesten!