Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een avontuurlijke speurtocht organiseren


Wil je een keer een heel ander kinderfeestje organiseren en ben je niet vies van een beetje voorbereiding voor een geweldig feest? Dan is een speurtocht met een zoektocht naar een schat of een ander doel een geweldig idee. Je kunt een kinderfeest met speurtocht zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Organiseer je een speurtocht voor kleine kinderen, dan is een ouderwetse speurtocht met gekleurde draadjes in de bomen en struiken een prima idee. Onderweg kunnen de kinderen dan diverse leuke opdrachtjes uitvoeren. Zijn de kinderen al wat groter, dan is een speurtocht op basis van een plattegrond en een draaiboek een erg leuk alternatief. Wil je nog wat verder gaan dan zomaar een speurtocht, dan is Geo Cachen een geweldig idee. Je hebt dan wel een mobiele telefoon nodig met internet en GPS.
 

Speurtochten uitzetten, geweldig om te doen

Vind jij het leuk om een speurtocht uit te zetten in de buurt of in een nabijgelegen bos en ben je gek op het verzinnen van de gekste of spannendste opdrachten? Dan wordt het volgende kinderfeestje voor jouw zoon of dochter vast een geweldig avontuur. Met vriendjes en vriendinnetjes kunnen ze bijvoorbeeld speuren naar gekleurde envelopjes met daarin leuke opdrachten of stukjes van een puzzel die gezamenlijk de sleutel naar de schat beloven. Wat oudere kinderen vinden het geweldig om codeberichten te ontcijferen en foto opdrachten uit te voeren. Een speurtocht waarbij steeds opdrachten aangeleverd worden per sms is bijvoorbeeld een spannend avontuur. Natuurlijk laat jij jezelf niet zien als je achter de kinderen aansluipt en opdrachten geeft via je mobiele telefoon.
 
 

Geo Cachen in de buurt

Of je nu een fervent Geo Cacher bent of er nog nooit van hebt gehoord, deze manier van speuren is een geweldige ervaring voor jong en oud en blijft altijd boeien. Caches zijn kleine waterdichte doosjes die over de gehele aardbol zijn verstopt en alleen vindbaar zijn via een GPS systeem of via een app op een smartphone. In elk land ter wereld worden deze kleine doosjes verstopt en aan jou de taak om ze te vinden door middel van een speurtocht. De schatten variëren in grootte: kleine caches met alleen een logboek of grotere schatten met een voorwerp dat je mee mag nemen onder voorwaarde dat je er iets voor in de plaats teruglegt voor de volgende vinder. Het is niet eenvoudig om een Cache te vinden en juist dat maakt Geo Cachen zo leuk. Ze liggen overal in Nederland verstopt dus er is altijd een aantal Caches te vinden bij jou in de buurt.
 
 

Georganiseerde speurtochten

Vind je een kinderfeest op basis van een speurtocht een erg leuk idee maar heb je niet de tijd of zin om dat allemaal zelf te organiseren? Dan kun je natuurlijk ook een organisatie inhuren die kant en klare avonturen voor speurneuzen aanbiedt bij jou in de regio. Of de kinderen nu een schat moeten vinden of een opdracht uit moeten voeren om een prijs te winnen, als je een organisatie inhuurt weet je zeker dat de kinderen zich optimaal zullen vermaken. Vaak zijn bedrijven die dit soort speurtochten aanbieden erg bedreven in het verzinnen van leuke verhaallijnen en beschikken ze over handige tools om opdrachten uit te voeren. Wil je graag een speurtocht volgen op een vaste locatie? Bij natuurmonumenten en diverse musea in Nederland zijn ook diverse speurtochten uitgezet die zeker de moeite waard zijn.
 
We wensen jou en de kinderen veel speurplezier!