Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit geef je een kind cadeau op een kinderfeestje


Wanneer je zoon of dochter wordt uitgenodigd voor een kinderfeestje sta je als ouder direct voor een uitdaging: wat moet ik het kind cadeau geven? Bij bijvoorbeeld het uitzoeken van een housewarming cadeau of een cadeau voor een geslaagde kennis is dit vaak al erg lastig, laat staan voor de kinderen van anderen die je misschien helemaal niet zo goed kent. Wat is het gemiddelde bedrag dat men uitgeeft aan cadeaus voor vriendjes en vriendinnen? Doe ik er verstandig aan om speelgoed te geven, of kies je juist vaak voor een educatief cadeau? In dit artikel lees je er meer over! 

Boeken vallen altijd in de smaak bij kinderen 
Enigszins afhankelijk van de leeftijd van het kind, zal een lees- of prentenboek altijd in de smaak vallen. Je kunt bij de ouders van het kind informeren naar het type boek dat het kind vaak leest. Mogelijk verzamelt het kind boeken uit een specifieke serie. Prettig aan boeken is dat deze in verschillende prijsklassen worden aangeboden. Gemiddeld genomen geven ouders tussen de 5 en 15 euro uit aan een cadeau voor een kinderfeestje. Bij een beste vriend of vriendin loopt dat bedrag in sommige gevallen nog iets verder op, tot maximaal zo’n 20 euro. Datzelfde geldt voor de cadeaus bij neefjes en nichtjes. 

Informeer naar een verlanglijstje bij ouders 
In sommige gevallen hebben de ouders mogelijk zelf al een verlanglijstje samengesteld met geschikte cadeaus. Kies in dat geval voor een boek dat op zo’n lijstje staat. 

Tip: mocht je zelf een feestje voor je kind organiseren, dan zijn er online handige websites te vinden waarmee je een verlanglijstje samenstelt. Gasten hebben de mogelijkheid om hun cadeau direct van het lijstje af te strepen, wat voorkomt dat cadeaus dubbel worden gegeven. 

Persoonlijk cadeau voor een vriend of vriendin 
Wanneer je een cadeau voor een vriendin van je eigen kind zoekt, kun je deze personaliseren. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een puzzel cadeau te geven, waarbij de puzzel gebaseerd is op een foto van je kind en de jarige. Een dergelijk persoonlijk cadeau valt altijd in de smaak en is veel origineler dan een bestaande puzzel. Wanneer het kind nog wat jonger is, zou je ook voor bijvoorbeeld een knuffel met een foto kunnen kiezen. Of denk aan een voetbal met daarop de naam van de jarige. Er zijn verschillende websites waarop je deze gepersonaliseerde cadeaus kunt bestellen.