Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dinofeest


Ze mogen dan allang uitgestorven zijn, maar dino’s vind je overal. Een echt dinofeestje thuis of op bezoek bij dino’s: het kan allemaal. Heb jij ook zo’n dinofan rondlopen, dan kan je hem vast niet blijer maken dan met een feest over zijn favoriete dieren. Dinosaurussen zijn populair bij veel kinderen, dus niets staat jou in de weg om dit als thema te nemen op het verjaardagsfeestje van je kind.

Dinostijl in huis

Je wilt thuis een dinofeestje organiseren. Dat begint uiteraard met leuke slingers, servetten en tafelkleden met deze beestjes erop. Deze zijn niet moeilijk te vinden om te kunnen kopen of je maakt ze natuurlijk gewoon zelf. Plaatjes zijn er immers genoeg te vinden op internet. Wil je helemaal in stijl? Dan kan je de kinderen ook omtoveren tot holbewoners of tot dino’s natuurlijk. Vergeet ook de uitnodigingen niet. Ook bij deze kaarten heb je keuze genoeg uit bijpassende afbeeldingen.

Spelletjes

We drinken heerlijke groene limonade en smullen van een dinotaart of van cupcakes. Kies bijvoorbeeld voor een fototaart of ben je een echte keukenprins(es)? Dan is een taart maken met echte dinootjes erop natuurlijk helemaal het einde. En we doen leuke spelletjes:
  1. Dinomemorie
  2. Een dinosaurus knutselen
  3. Kennisquiz
  4. Poppenkast met zelfgemaakte dino’s (door jou of de kinderen)
  5. In plaats van ezeltje-prik maak je er een dinootje-prik van
  6. Pas een gezelschapsspel aan:   Ganzen worden dino’s bij ganzenborden, straten worden holennamen bij Monopoly, Legerrangen worden dinorassen bij Stratego of je maakt een kwartet.
  7. We kijken naar een film van bijvoorbeeld Platvoet.
  8. Botten opgraven in eh… de tuin? Of de zandbak 😉.
  9. Maak van grote stukken karton een puzzel met een dinoafbeelding. De stukken kan je verstoppen, waarna ze dus opgezocht moeten worden en vervolgens aan elkaar gelegd moeten worden.
  10. Je kan ook iets met balletjes doen die een dino-ei moeten voorstellen. Een hindernisbaan terwijl je een balletje op een lepel hebt liggen, bijvoorbeeld. Jij bent moeder of vader dino en je moet het ei zo veilig mogelijk vervoeren…

Speurtocht of escaperoom

Maak een spannende speurtocht waarbij de kinderen speuren naar weggelopen dinosaurussen. Je kunt dit laten afhangen van de leeftijd hoe moeilijk je het maken wilt. Bij de kleinsten doe je gewoon simpel de route aangeven en je laat ze bijvoorbeeld uitkomen in het park waar je ergens dinoknuffels hebt verstopt. Zoek ze maar op! Zijn ze ouder, dan kan je er extra opdrachten bij maken. Zelfs voor oudere kinderen kan het zo leuk worden, want als je werkt met extra moeilijke opdrachten én het feit dat ze binnen een bepaalde tijd klaar moeten zijn omdat anders de dinosaurussen uitsterven, maak je het extra interessant. Laatstgenoemde zou zelfs een leuk item kunnen zijn om een eigen escaperoom in elkaar te zetten!

Op bezoek bij de dino’s

Wil je erop uit met de kinderen? Door het hele land zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een partijtje bij musea, zoals het Oertijdmuseum in Boxtel of Naturalis in Leiden (heropent medio 2019). Maar je kan ook voor een echt dinopark kiezen, zoals Dinoland In Zwolle of Landgoed Tenaxx In Wedde. Het kan zelfs nog heel anders: golfen tussen de Dino’s in Gouda, Jurrasic Golf Adventure Park, bijvoorbeeld. Snuffel maar eens rond wat er bij jou allemaal in de buurt te doen is. Want veel parkeigenaren en andere aanbieders weten uiteraard ook dat Dinosaurussen heel geliefd zijn!