Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

De ultieme gids voor een net en opgeruimd kinderfeestje


Een kinderfeestje; voor je kind is het de leukste dag van het jaar. Spelletjes spelen en taart eten samen met al zijn vriendjes en vriendinnetjes. Voor een kind is er niets leuker dan dat. Natuurlijk geniet je ervan hoe je kind geniet van de aandacht en de cadeautjes. Toch heb je als ouder iets anders in je achterhoofd: hoe houd ik mijn huis schoon? Met een aantal handige tips ga je rommel goed tegen. Zo ben je aan het eind van de dag niet de hele avond meer bezig met het opruimen. Lees snel verder en ontdek hoe jij zorgt voor een net en opgeruimd kinderfeestje! 

Voorbereiding is het halve werk

Voordat de kleine gasten arriveren, is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het feest. Zorg ervoor dat er voldoende afvalbakken staan en plaats ze op handige plekken. Zo gooi je zelf gemakkelijk wat rommel weg en kunnen de kinderen er ook gemakkelijk zelf bij. Creëer een speelhoek en zet een kleine hoekbank neer. Geef aan dat dit een ruimte is waar geen eten of drinken mag komen. Zo houd je het hier gemakkelijk schoon en beperk je de grootste rommel tot één deel van je woning.

Slimme opruimtips tijdens het feest

Terwijl het feest aan de gang is, kun je al rustig beginnen met het opruimen zonder het plezier te verstoren. Gebruik een dressoir of andere kast om cadeaus, jassen en andere persoonlijke spullen van de gasten in op te bergen. Zo raken ze niet verspreid over je huis en ben je ze later niet kwijt. Ruim lege bordjes en bekers tussendoor snel op. Maak verschillende zakken voor plastic, papier, en glas. Dit is handig voor na het feest. Houd je vooral niet té veel bezig met het schoonmaken. Je moet zelf namelijk ook genieten van het feest! 

Je bent snel klaar na het feest

Het feest is voorbij, dus nu begint de grote schoonmaak. Gelukkig is deze schoonmaak niet al te groot, want je bent goed voorbereid. Doordat je het afval goed hebt verdeeld, gooi je dit gemakkelijk weg in de afvalbakken. Natuurlijk wil je wel even een stofzuiger en dweil door je woning halen. Ruim tot slot de versiering netjes op zodat je het volgend jaar weer gemakkelijk kan gebruiken! 
 
Zoals je ziet, draait het allemaal om een goede voorbereiding. Zo ben je vóór, tijdens en na het feest zo min mogelijk bezig met opruimen. Doordat je dit goed hebt verdeeld kan ook jij genieten van dit gezellige kinderfeestje. Zo zorg je voor een gezellige middag voor iedereen!