Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

De leukste hapjes voor een stoer jongensfeest


Je zoon is binnenkort jarig en dat moet gevierd worden! Hij wordt nu een grote jongen, dus daar hoort een stoer jongensfeest bij. Of het thema nu racewagens, voetbal of piraten is, ook de hapjes moeten stoer genoeg zijn. Geen inspiratie? Niet erg, want hieronder geven we je enkele leuke ideeën!

Stoere krokodil

Een leuk idee voor op het feestje van je zoon is een stoere krokodil, geen echte natuurlijk, maar eentje die je maakt uit komkommer. Het is makkelijk, goedkoop, lekker én stoer. Je hebt er ook niet veel voor nodig om hem te maken; enkel een komkommer, kaas, tomaten, tandenstokers en oogjes.

Zo maak je de stoere krokodil:

Neem de komkommer en leg hem op een bord. Snij de komkommer aan een van de uiteindes open en maak er een holte in (dit is de bek van de krokodil). Vul deze holte met tandenstokers en bevestig de ogen. Prik de kaasblokjes en tomaatjes op de tandenstokers ( gebruik best niet te kleine tandenstokers) en prik ze vervolgens op de krokodil. Doe dan hetzelfde met kaasblokjes en druifjes.

Monsterlijke hapjes

Lust je kind graag paprika? Dan zijn deze monsterlijke hapjes een leuk idee. Voor de monsterlijke hapjes heb je enkel paprika's, worteltjes, selder en eventueel andere groentjes nodig.

Zo maak je de monsterlijke hapjes:

Was en kuis de paprika's en snijd de bovenkant eraf, snijd er vervolgens ook ogen en een mond uit. Was daarna de andere groentjes en snijd ze in fijne repen. Plaats deze repen in de paprika, zodat het lijkt op monsterlijk haar. Plaats ze op een bord en je kunt er eventueel een dipsaus bij serveren.

Griezelige mummies

Jongens houden vaak van enge dingen, als dat bij jouw zoon het geval is dan zijn mummies een goede keuze. Griezelige mummies zijn niet moeilijk om te maken en fleuren meteen het feest op! Al wat je nodig hebt is: bladerdeeg, eieren en worstjes.

Zo maak je griezelige mummies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een plaat dat besprenkelt werd met bloem en snijd er vervolgens repen eruit. Leg de worstjes klaar op een bord en wikkel ze één voor één in met reepjes bladerdeeg. Laat hier en daar nog spaties open, zodat het op een echte mummie lijkt. Laat het mummiegezicht vrij, maar wikkel wel een stuk van een reep rond zijn hoofd. Strijk de mummies vervolgens in met ei en stop het dan in de oven( zo'n 15 minuten). Als de mummies klaar zijn, dan haal je ze eruit en teken je met wat mosterd de ogen.