Organiseer je binnenkort een feestje voor je kind? Dan is het handig om te weten hoe je dat precies aanpakt. Daarom hebben wij voor jou hieronder enkele do's en don'ts van kinderfeestjes op een rijtje gezet!
Do: zorg voor voldoende informatie over de kinderen
Als je een kinderfeestje gaat organiseren, dan is het belangrijk dat je voldoende weet over de kinderen die aanwezig zullen zijn. Zo moet je bijvoorbeeld weten of er dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Sommige kinderen hebben misschien bepaalde allergieën of andere medische complicaties. In dat geval moet je daar dus zeker van op de hoogte zijn!
Don’t: verdeel de groep niet
Als er heel wat kinderen komen opdagen op het feestje van je kind, dan zal je in de verleiding komen om deze grote groep op te splitsen in meerdere kleinere groepjes. Toch is dat geen goed idee, want het wordt dan moeilijker om een oogje in het zeil te houden. Daarnaast is het ook gewoon veel gezelliger als de kinderen samen één activiteit doen. Heb je geen ruimte genoeg? Maak dan plaats door meubels te verschuiven of zoek een alternatieve plaats, zoals bijvoorbeeld de garage.
Do: plan later op de dag een vermoeiende activiteit
Kinderen hebben erg veel energie en die moeten ze kwijt kunnen. Als al de geplande activiteiten rustig zijn, dan zullen de kinderen aan het eind van de dag nog steeds bruisen van energie. Als je wat later een vermoeiende activiteit hebt voorzien, dan zullen de kinderen rustig van het avondeten kunnen genieten. Dit is bovendien ook een goede tip als de kinderen blijven logeren, want op die manier zullen ze die nacht goed slapen en hoef jij je geen zorgen te maken over hyperactieve kinderen die je in het putje van de nacht wakker zullen houden.
Do: spreek een begin en eindtijd af met de ouders
Misschien dat dit voor zich spreekt, maar je zou je nog verbazen als je wist hoe vaak het gebeurt dat er een feestje georganiseerd wordt waarvan de eindtijd niet duidelijk is. Als je de kinderen bijvoorbeeld laat toekomen om 12 uur, maar ze niet precies weten om hoe laat het feestje eindigt, dan kan het zijn dat sommige kinderen 3 uur later worden opgehaald, terwijl andere kinderen er nog 10 uur langer zitten. Dat zorgt voor chaos. Daarnaast kan er soms ook een misverstand ontstaan over hoe het kind precies thuisgeraakt. Als er niets afgesproken wordt, dan kan de ouder van het kind denken dat jij hem thuisbrengt, terwijl jij denkt dat hij wordt opgehaald. Dit soort dingen moeten dus steeds vooraf besproken worden!