Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Creatieve ideetjes voor op een kinderfeest


Een kinderfeest thuis vraagt vaak om creatieve momenten. Iets leuks maken en natuurlijk het liefst in het thema wat je hebt uitgekozen. Maar ja, wát? Standaard een kleurplaat aanbieden is ook zo wat. Daarom hierbij wat tips voor leuke knutsels, die je heel simpel aanpast aan het thema van het partijtje!

Slingers maken

Leuk om meteen op te hangen en na afloop mee te geven aan het kind. Maak van papier dubbelgevouwen driehoeken. Deze vouw je dus om het touw heen en plak de kanten aan elkaar vast. Vervolgens kan het papier naar hartenlust versierd worden. Zorg voor glitters, stiften, stickers of bijvoorbeeld oude tijdschriften om plaatjes uit te knippen.

Textiel tekenen

Koop witte t shirts of knip uit een oud laken strepen stof (voor een bandana, bijvoorbeeld). Met textielstiften kunnen de kinderen heerlijk tekeer gaan. Na het kleuren even duidelijk vertellen dat het nog goed gestreken moet worden voordat het gewassen wordt…

Strijkkralen

Met strijkkralen zijn kinderen ook vaak urenlang zoet. Zoek een klein voorbeeld van iets wat bij het thema past of laat ze gewoon lekker zelf verzinnen! En dan zal je toch zelf even de strijkbout erbij moeten pakken…

WC rollen

Spaar allang van tevoren de nodige wc rollen.  Zorg voor gekleurd papier, lijm, scharen en bijvoorbeeld plakoogjes e.d. Geef ze de ruimte om hun eigen fantasie bot te vieren of maak zelf een voorbeeld. Je kunt er ook leuke knikkerbanen van maken.

Satéprikkers

Misschien wat lastiger om aan te passen aan het thema, maar wel heel leuk om te doen. Ongeveer vanaf een jaar of acht kunnen de kinderen hier wel mee uit de voeten. Met satéstokjes en elastiekjes kan je de mooiste torens en bruggen bouwen. Mijn eigen ervaring met dit soort lessen op school was erg leuk. Omdat prikkers en elastiekjes het enige is wat je nodig hebt, is het ook prima thuis te doen. Ideeën voor deze manier van bouwen en voor andere ‘technieklessen’ kan je o.a. vinden op pinterest.

Gevangen in een potje…

Wat ik ook op dit bord tegenkwam was een foto van een geschrokken jongen in een zeeppompje… Hartstikke leuk om aan te passen aan je feestje. Maak zelf, of laat de kinderen, een mooie foto maken. Dit kan je heel simpel houden, maar nog leuker is wat creativiteit. Een foto waarbij het kind er inderdaad bang uitziet ofzo, of je kiest voor het thema. Stel je hebt het thema dino’s. Zorg voor diverse kleine dinootjes en een landschapje. De kinderen kunnen nu zelf een tafereel maken en daar een foto van maken. Vervolgens plaatsen we de foto in een zeeppompje (zie dus het pinterestbord) of wat dacht je van een plastic, doorzichtig voorraadbusje. Hebben ze een leuk aandenken en ze kunnen het busje gebruiken voor snoepjes, potloden of paperclips (om maar een paar ideeën op te noemen).

Hulp bij creativiteit: laat een workshop geven

Wil je graag iets groters doen wat creativiteit betreft? Dan is een beetje professionele hulp misschien wel dé oplossing. Bij jou thuis of ben je ondertussen zo enthousiast geworden dat je er zelfs op uit wilt? Denk dan eens aan een workshop. Dit kan ook thuis, maar de keuze buitenshuis is nog groter. Een voordeel van het uitbesteden is natuurlijk de hulp en de ervaring, maar ook het feit dat je niet zelf van alles in huis moet hebben. En ga je op pad, dan heb je ook nog eens de troep niet…