Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Creatief kinderfeestje met handletteren


Heb je een creatieve jarige? Dan ben je vast ook op zoek naar een creatief idee voor zijn verjaardagsfeestje. Handlettering kan het dan helemaal zijn voor jouw kind en zijn/haar vriendjes. Je kunt er van alles mee versieren en zo heeft je kind dan niet alleen maar een leuk feest, maar maken ze ook nog eens iets leuks om mee naar huis te kunnen nemen!

Wat is handlettering?

Handlettering, of op gewoon Nederlands handletteren, is op een creatieve manier schrijven. Met mooie versieringen, prachtige letters en wat je al niet allemaal mooi vindt. Je zou het kunnen omschrijven als het tekenen van de letters. Dit wordt vaak in zwart/wit gedaan, maar een prachtig effect krijg je natuurlijk ook door met kleuren aan de gang te gaan. Vaak wordt er met handletteren een spreuk geschreven, daarnaast kan je het ook prima gebruiken als het kopje van een uitnodiging, bijvoorbeeld. Er is van alles te koop op dit gebied: van speciale pennen tot echte werkboeken om het handletteren onder de knie te krijgen.

Zelf doen of laten doen

Een creatief feest kan je prima thuis doen. Maar niet iedereen zal zelf ook creatief zijn. Dan is het inhuren van een professional, of gewoon een getalenteerde vriendin vragen, een prima optie. Want willen we mooi werk dan zullen we toch het juiste voorbeeld moeten geven. Huur je iemand in, dan heb je zelf ook geen omkijken naar de materialen. Die worden dan immers door de aanbieder meegenomen. Anders zal je zelf even langs een hobbyzaak of gewoon een warenhuis moeten gaan.

Eerst even oefenen

Uiteraard begin je met oefenen. Handletteren vind je volop op o.a. Pinterest. Print voorbeeldvellen uit en geef ieder kind zo’n vel. Je kan ook eens kijken in zo’n oefenboekje in de winkel en daaruit wat ideetjes halen. Na het oefenen kan je bijvoorbeeld even iets drinken of eten of misschien wel de cadeautjes uit laten pakken. Daarna gaan we op naar het echte werk. Dan gaan we echt iets moois maken met handlettering.

Handletteren op papier

Het meest eenvoudige is natuurlijk gewoon op papier te werken. Maar daar kan je vervolgens wel heel veel kanten mee op. Je kan bijvoorbeeld een verjaardagskalender uitprinten voor de kinderen, waarbij er geen afbeelding op staat. Die maken ze immers zelf met handletteren. Laat leuke kaartjes maken en doe er een lijstje om. Of laat ze ansichtkaarten maken of andere wenskaartjes. Een notitieboekje waarbij ze de voorkant mooi versieren met een spreuk of hun eigen naam. Een dagboekje, een notitieblokje of wat dan ook. Alles kan mooi versierd worden met deze letters en aanverwante tekeningen.

Handletteren op een voorwerp

Je kunt er ook voor kiezen om een voorwerp te laten versieren met deze letters. Dit is natuurlijk wel iets lastiger. Laat de kinderen zelf een korte spreuk of een mooi woord verzinnen en deze op een linnen tas of een T-shirt zetten. Let even goed op welke materialen je hier dan voor nodig hebt, want uiteraard heb je dan wel zoiets als textielstiften nodig.

Inspiratie opdoen

Via internet (bijvoorbeeld dus Pinterest) kan je heel veel inspiratie opdoen. Ook zijn er tijdschriften te koop en heel veel inspiratieboeken op dit terrein. Dus je hoeft niet met je handen in het haar te zitten…

Naar een workshop toe gaan

Natuurlijk is het ook leuk om naar een aanbieder toe te gaan en gewoon een heerlijke workshop te volgen. Vaak zijn er meer keuzes uit materialen en zelf heb je er minder zorgen om. En je weet zeker dat er iemand echt verstand van handletteren heeft en de kinderen dus goed kan inwijden in handlettering…