Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Buitenactiviteiten tijdens kinderfeestjes


Natuurlijk is het ook voor kinderen het fijnst om buiten te zijn wanneer het mooi weer is. Maar waar volwassenen huiveren bij de gedachte om buiten in de regen door te brengen halen kinderen meestal de schouders op en maken er het beste van. Sterker nog, in de plassen springen is voor veel kinderen een geliefde activiteit. Om deze reden kun je tijdens het organiseren van een kinderfeestje probleemloos een buitenactiviteit inplannen. Ook bij jullie in de buurt kun je te kust en te keur aan buitenactiviteiten voor kinderfeestjes. Denk hierbij aan BMX crossen, survivals, speurtochten,  zwemmen, schaatsen, noem maar op.
 
 

BMX crossen

Een heuse BMX-clinic tijdens een kinderfeestje? Je doet veel kinderen er een ongelooflijk groot plezier mee. Onder professionele begeleiding leren de kinderen hoe ze hun fiets onder controle moeten houden en hoe ze het beste het ruige parcours kunnen trotseren. Uiteraard behoren ook de vetste BMX-tricks tot deze clinics. De gelegenheden hebben al het benodigde materiaal in huis van fietsen tot helmen en overige beschermingsproducten. Daarover hoef je je dus geen zorgen te maken. Wel moet je even letten op de leeftijd van de kinderen. Doorgaans is een BMX-clinic mogelijk voor kinderen in de leeftijd vanaf 7 of 8 jaar. Bij een jongere leeftijd kun je het beste even vooraf informeren naar de mogelijkheden.

Survivals

Voor de echte durfal is een survivalfeestje helemaal geweldig. Hindernisbanen, vlotten bouwen, klimwanden, niets ontbreekt. Vaak is er de keuze uit verschillende parcoursen en activiteiten. Deze kun je dus aanpassen op de leeftijd van de kinderen en de moeilijkheidsgraad. Bovenal ben je echter verzekerd van veel hilariteit en overenthousiaste kinderen die continu hun grenzen weten te verleggen. Indien het weer het toelaat kan er meestal rondom een kampvuur worden gegeten waarbij de kinderen hun eigen marshmallows mogen roosteren.
 
 

Speur- en griezeltochten

De meeste kinderen zijn nieuwsgierig aangelegd, dus met een speurtocht in de buitenlucht ben je doorgaans van feestsucces verzekerd. Net als bij survivalfeestjes kun je de speurtochten op maat laten verzorgen. Dit betekent dat de moeilijkheidsgraad op de leeftijd wordt afgestemd. Ook is het vaak mogelijk een thema bij de speurtocht uit te zoeken. Stel, je kind is dol op alles wat met piraten te maken heeft, dan kun je de speurtocht vorm laten geven door middel van een eeuwenoude schatkaart. Geef je het kinderfeestje in oktober? Dan is een griezeltocht met Halloween thema een absolute aanrader. Om de spanning een beetje te temperen kun je ze tussendoor bijvoorbeeld pompoenen laten uithollen.

Traditionele buitenactiviteiten onverminderd in trek

Ga je tijdens het kinderfeestje zwemmen, dan zit je altijd goed. Of je nu voor een openluchtzwembad kiest in de zomer of een overdekt zwembad in de koudere maanden, zwemmen is een zeer geliefde activiteit van kinderen. Daarbij hebben de meeste zwembaden volop mogelijkheden voor een combinatie arrangement met feestelijke kindergerechten zoals frietjes met snacks, pizza’s of zelfs pannenkoeken. Naast zwemmen kun je er in de winter voor kiezen om met elkaar te gaan schaatsen. Ook deze activiteit kan op veel enthousiasme van de kinderen rekenen.