Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Altijd een succes: pretparken en themaparken


Een bekend Nederlands spreekwoord luidt: schoenmaker blijf bij je leest. Ook bij het organiseren van kinderfeestjes valt hier veel voor te zeggen. Nu kun je natuurlijk zelf je hoofd gaan breken over een geslaagde activiteit tijdens het kinderfeestje, maar waarom moeilijk doen als het ook bij een pretpark kan? De meningen zijn hierover verdeeld. Sommige ouders en verzorgenden vinden het juist leuk om zelf het kinderfeestje te organiseren samen met hun zoontje of dochtertje. Anderen sluiten zich helemaal aan bij bovenstaand spreekwoord en vinden het een rustgevend idee dat bij een pret- of themapark alles qua organisatie voor je uit handen wordt genomen. Wat je voorkeur ook heeft, één ding is zeker: een kinderfeestje in een pret- of themapark is gegarandeerd een succes.

 

Tal van pretparken in Nederland

Waar in Nederland jullie ook wonen, er is altijd wel een pretpark in de buurt te vinden. Deze hebben bijna allemaal een ruime keuze aan arrangementen, ook speciaal gericht op kinderfeestjes. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over of het betreffende pretpark wel geschikt is voor de leeftijd van de kinderen. Dit staat er namelijk vrijwel altijd bij aangegeven. Ook weet je meteen waar je qua kosten aan toe bent. Zo bepaal je zelf of een bepaald pretpark binnen je bestedingsbudget valt en of het een geschikte locatie is voor de leeftijdscategorie van de uitgenodigde kinderen.

Themaparken cultuur

Doordat iedere  regio een unieke historie heeft, kun je dicht in de buurt vaak kiezen uit diverse culturele themaparken om tijdens het kinderfeestje naar toe te gaan. De kinderen leren op een onderhoudende en leuke manier alles over hun geboorteregio. Er zijn voorbeelden te over. Zo kun je in Drenthe alles over hunebedden ontdekken en in Zeeland alles over de Deltawerken. Wanneer de kinderen al wat ouder zijn, kun je er ook voor kiezen om een bekend cultureel themapark te bezoeken dat iets verder weg ligt.
 
 

Sprookjesparken

Vooral voor de allerkleinsten is het bezoek aan een sprookjespark bij een kinderfeestje een groot succes. Opeens zien ze pal voor hun neusjes de voorleesverhalen tot leven komen. Sprookjes zijn van alle tijd en daardoor kun je nagenoeg overal in Nederland wel een geschikt sprookjespark in de buurt vinden. Zelfs de begeleidende ouders en verzorgenden laten zich graag meevoeren in deze soms magische werelden.

Waterparken

Sowieso doet zwemmen als activiteit het heel erg goed tijdens een verjaarspartijtje. Nog leuker wordt het wanneer je met elkaar een waterpark bezoekt. Wat je je daarbij moet voorstellen? Zoals de naam al zegt, is bij een waterpark het vertier in, op of langs het water te vinden. Je kunt hierbij kiezen uit een indoor waterpark of een outdoor waterpark. Bij beide zijn spectaculaire glijbanen vaak in overvloed aanwezig. Soms zijn er watervallen om onderdoor te zwemmen en tal van activiteiten om in of rondom het water van te genieten. Is je kind dus een echt ‘waterratje’, dan doe je hem of haar het hele jaar door een groot plezier door het kinderfeestje in een regionaal waterpark te vieren.