Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

5x originele ideeën voor een leuk kinderfeestje!


Wanneer je kinderen hebt, dan herken je het vast wel, een kinderfeestje organiseren. Je wilt natuurlijk het beste voor je kind, maar je vindt het lastig om de juiste keuze te maken met wat je wilt gaan doen. Je moet namelijk met een aantal dingen rekening houden. Zo is het van belang dat je het geld ervoor hebt, dat je kind het leuk vindt, maar ook dat het een activiteit is wat meerdere kinderen leuk vinden. Op die manier kun je een kinderfeestje organiseren dat niemand meer gaat vergeten. Hieronder lees je precies wat vijf originele ideeën zijn voor een leuk kinderfeestje voor je jarige kind.
 
1. Springkussens in de tuin
Allereerst is het natuurlijk heerlijk om de kinderen te zien springen en te zien stuiteren. Zo kun je erover nadenken om te doen aan attractieverhuur, zoals springkussens. Je kunt ze gemakkelijk plaatsen in de tuin en je kunt de kinderen heerlijk zien springen. Het is echter wel van belang dat je ervoor zorgt dat je tuin groot genoeg is, of dat je een ruimte hebt die groot genoeg is voor de springkussens. Daarbij is het ook verstandig om dit niet als enige ouder op te pakken. Het is altijd veilig voor de kinderen als er meerdere mensen zijn die je kunnen helpen. Een springkussen is op een verjaardag een echte musthave en daarom kun je gemakkelijk via Olivier een springkussen huren voor bij jou in de achtertuin.
 
2. Zet een speurtocht uit
Wat kinderen over het algemeen ook leuk vinden, is natuurlijk een speurtocht. Je kunt verschillende soorten speurtochten uitzetten om ervoor te zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben. Een
speurtocht kun je bijvoorbeeld gemakkelijk in je buurt opzetten. Laat de kinderen onderweg verschillende opdrachten doen en zorg ervoor dat het opdrachten zijn die ze kunnen. Zorg dat het een speurtocht wordt die de kinderen nooit meer zullen vergeten.
 
3. Zwemmen
Als je kind in de zomer jarig is, dan is het voor de kinderen heerlijk als ze tijdens het feestje kunnen afkoelen. Zo kun je de kinderen natuurlijk meenemen naar het plaatselijke zwembad om eens lekker te kunnen zwemmen met elkaar. Ook kun je in je tuin het een en ander opzetten om ervoor te zorgen dat de kinderen lekker afgekoeld raken. Denk bijvoorbeeld aan diverse waterspellen in de tuin of een zelf opgezet zwembad. Op die manier kunnen de kinderen genieten van het lekkere weer en lekker koel blijven.
 
4. Spelletjesmiddag
Op veel kinderfeestjes is het ook heel gebruikelijk om een spelletjesmiddag te organiseren met honderd verschillende spelletjes. Zo kun je de groep bijvoorbeeld opdelen in diverse groepen en ze tegen elkaar laten spelen. Op die manier heb je aan het einde van de dag een absolute winnaar. Het is wel van belang dat je spelletjes uitkiest die de kinderen kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan stoelendans, een balspelletje of juist andere spelletjes waarmee je in teams samen kunt samenwerken. Het is natuurlijk wel van belang dat je cadeautjes hebt voor het team dat uiteindelijk wint. Zorg er wel voor dat ook de verliezers iets krijgen, zodat je het feestje op een leuke manier af kunt sluiten.
 
5. Creatieve middag
Met een kinderfeestje is het ook superleuk om de kinderen hun creatieve kant te laten zien. Zo kan het zijn dat ze graag willen knutselen met diverse attributen. Zo kun je bijvoorbeeld de kinderen een werkje laten maken door middel van verschillende kleuren en materialen. Ook is het leuk om de kinderen bijvoorbeeld iets te laten pimpen. Zo kunnen ze een mooie kaars schilderen, kunnen ze een bloempot afmaken of een eigen knuffel in elkaar knutselen. Een creatieve middag valt dus al snel in de smaak bij een kinderfeestje.