Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

33 tips voor een geslaagd kinderfeestje


Een kinderfeestje organiseren: de één vindt het het leukste wat er is, voor de ander is het een nachtmerrie. Het partijtje van je zoon of dochter moet immers een gezellig verjaardagsfeestje worden, waarbij de kinderen volop plezier hebben en jouw kind het stralende middelpunt is… Vaak maak je het jezelf veel te moeilijk. Als een vriendje zo komt spelen, ben je toch ook niet zo zenuwachtig? Maar natuurlijk is er wel veel meer te regelen en daar moet je toch echt even de tijd voor nemen wil je het goed doen.
Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met de volgende tips helpen wij je graag op weg!


Algemene tips

 

1. Begin op tijd met voorbereiden

Om stress te voorkomen is het heel verstandig om op tijd te beginnen. Zo voorkom je niet alleen slapeloze nachten omdat je nog zoveel moet doen in weinig tijd, maar er is nog een praktische reden. Als je gebruik wilt maken van diensten van anderen, bijvoorbeeld de clown die je uitnodigt of het speelparadijs waar je heen wilt, dan ben je afhankelijk van hun agenda. En bij populaire zaken staat zo’n agenda al snel vol!
 
 

2. Schrijf een draaiboek 

Een heel handig hulpmiddel is een draaiboek. Maak er twee. De eerste voor alle voorbereidingen. Wanneer moet je wat doen om te voorkomen dat je iets vergeet of te laat regelt. De ander is een schema voor het feestje zelf. Zeker als je een heel programma af wilt werken, is dit handig. Zo voorkom je dat het feestje veel te lang gaat duren en ouders ongerust gaan worden. Maar daarnaast kan je tijdens het schrijven van je draaiboek ook inschatten of je genoeg hebt verzonnen om te gaan doen. Plan niet te ruim bij het feestje. Je kunt beter tijd te kort komen en een spelletje moeten overslaan dan dat je met je handen in het haar staat omdat je niets meer weet te doen…


3. Maak een mooie uitnodiging

Een leuke uitnodiging zorgt al voor feestpret. Maak bijvoorbeeld samen met de jarige een mooie kaart. Zo krijgen de kinderen er al helemaal zin in! Verstuur de uitnodigingen ongeveer een week van tevoren. Je kunt ze laten uitdelen op school, maar wil je teleurgestelde gezichtjes voorkomen, dan kan je ook de uitnodigingen rondbrengen of versturen. Denk aan de 5 w’s die hierop moeten staan.
1.) Wie (naam jarige dus),
2.) Waar (waar moeten de kinderen heen gebracht worden en vermeld ook of ze wel of niet thuis gebracht worden!),
3.) Wat (wat is er eigenlijk aan de hand: een feestje dus!)
4.) Waarom (omdat je kindje jarig was…)
5.) Wanneer (dat mag duidelijk zijn ) 


4. Datum overleggen met de ouders van vriendjes 

Het is aan te bevelen om vooraf even te checken of de datum uitkomt bij de vriendjes. Zeker als je ergens heen gaat en door moet geven met hoeveel kinderen je komt. Daarnaast kan je kind ook heel teleurgesteld zijn als bepaalde vriendjes niet kunnen komen. Zeker in een weekend of tijdens een vakantie hebben veel kinderen al andere bezigheden. Je kunt het misschien niet iedereen naar het zin maken, maar dan kan je toch wel de beste optie kiezen.
 
 

5. Laat je kind zijn wensen uiten voor het soort feestje

In de eerste plaats is het kinderfeestje bedoeld voor jouw jarige kleine. Laat hem of haar dan ook meedenken met wat het wil gaan doen. Jij kan wel leuke plannen hebben, maar misschien vindt jouw zoon of dochter het wel helemaal niks. Er zijn ook kinderen die juist niets kunnen verzinnen. Ga dan eens samen met je kleine er voor zitten en leg het leuke ideetjes voor. Is jouw kind nog erg jong, dan is een ‘ouderwets’ thuisfeestje met gewone leuke spelletjes, vrij spelen en leuke knutseltjes vast het beste plan.
 
 

6. Doe iets wat echt past bij je kind

Aansluitend op de vorige tip, is deze raad. Misschien bedenkt jouw kind wel dat het graag naar het bos wil voor een enge speurtocht. Maar jij weet dat jouw held nachten niet zal slapen. Niet doen, dus. Maar pas de plannen zo aan, dat zowel jij als jouw kind er een goed gevoel bij hebt. Een kookfeestje organiseren omdat dat zo leuk is, maar jouw kind houdt helemaal niet van dit soort dingen: natuurlijk is dat geen goed idee. Ook niet als het zo leuk is en iedereen zulk soort partijtjes geeft. Blijf vooral dicht bij je eigen kind zijn voorkeuren.
 
 

7. Hoeveel gasten: hangt van de leeftijd af

Een probleem waar mensen vaak tegen aanlopen is de vraag hoeveel vriendjes je nu uit moet nodigen. Sommige kinderen worden overal gevraagd en dus voel je je als ouder verplicht om die ook allemaal terug  te vragen. Maar teveel kinderen is voor jouw jarige jop of jet niet leuk. Een handige regel is dat je zoveel kinderen uitnodigt als de nieuwe leeftijd van de jarige. Maar natuurlijk moet je vooral afgaan op hoe jij het zelf beleeft. Uiteraard hangt het ook af van wat je gaat doen. Geeft jouw kind een discofeest in een grote schuur, dan kan natuurlijk best de hele klas komen, mits je genoeg ogen en oren hebt die op willen letten. Maar geef je een knutselfeestje in je huiskamer, dan is de hele klas toch echt geen optie. Let ook een beetje op de karakters van de kinderen. Drie hyperactieve kinderen kunnen al meer zweetdruppels veroorzaken dan vijf muisstille…
 
 

8. Informeer van tevoren naar eventuele bijzonderheden zoals allergieën 

Meestal weet je het al wel, maar let toch even op: diverse kinderen zijn nu eenmaal allergisch. Informeer dan ook naar dit soort zaken bij de ouders. Ga je bijvoorbeeld zwemmen, vraag dan ook na of ze wel hun diploma hebben. En zo zijn er meer zaken die bij jouw soort feestje toch wel handig zijn om te weten.
 
 

9. Vraag de telefoonnummers van de ouders voor het geval van…

Ben je toch aan het informeren: vraag de telefoonnummers van de ouders. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het toch wel erg fijn als ouders bereikbaar zijn. Trouwens, het feestje kan ook uitlopen en ook dan is het wel zo netjes om even te bellen. Zeker als je weggaat kunnen ouders ongerust raken als je veel later komt dan gepland was. En geloof me: een feestje loopt al heel snel uit!

10. Schakel extra handen in

Alleen met een groep kinderen het feest vieren kan misschien heel goed verlopen, maar er hoeft maar iets te gebeuren en je hebt een probleem. Als er iets met een aanwezige gebeurt, kan jij je ondertussen niet met de anderen bezig houden. Met minimaal twee volwassenen zijn is zeker aan te bevelen. Daarnaast is het ook gewoon gezellig. Dat kan uiteraard je partner zijn, maar een ouder van een gast kan ook. Of misschien heeft de jarige wel een overenthousiaste tante of oma (opa) die heel graag wil komen helpen!
 
 

11. Pas de tijdsduur aan aan de leeftijd van het kind 

Hoe jonger het kind, hoe korter het feestje. Voor de allerkleinsten is een uurtje of twee vaak al lang zat. Voor oudere kinderen kan je er best een uurtje of vier van maken, afhankelijk van wat je gaat doen en waar (resitijd!). Pas wel op dat je het feest niet te lang laat duren. Eindeloos tijd moeten rekken en opgeschept zitten met verveelde kinderen is niet leuk en verpest het hele feestje. Op het hoogtepunt moeten stoppen is misschien ook niet leuk, maar toch echt een betere optie.
 
 

12. Wel of niet een kinderpartijtje combineren met het feestje van een ander kind (voor- en nadelen)

Wil je kind graag een duurder feest geven? Hij wil bijvoorbeeld graag naar een activiteit gaan wat behoorlijk prijzig is, maar wordt dat jou te duur? Dan is het een idee om te kijken of er vriendjes zijn die ook nog een feestje willen geven en dezelfde wensen hebben. Samen kunnen jullie dan voor de kosten opdraaien. Zeker bij vriendjes uit dezelfde vriendengroepjes kan dit een groot voordeel zijn. Je bent in ieder geval al met meer ouders, je kunt meer omdat er meer geld voor handen is en daardoor kunnen er misschien ook wel meer vriendjes uitgenodigd worden. Het enige nadeel is alleen wel dat de jarige, die anders even een keer helemaal in het midden van de belangstelling zou staan, dit moet delen met het vriendje. Voor de meeste kinderen zullen de voordelen echter zwaarder wegen. 
 
 

13. Gezonde snacks

Iets lekkers eten hoort bij een verjaardagsfeest. Wil je het wel graag gezond houden? Dan zijn gezonde snacks een mooi alternatief voor de traditionele patat- en chipsmomenten.
Een paar lekkere ideetjes:
  • IJs van echte aardbeien gemaakt
  • Muffins maken met gezonde ingrediënten zoals appels, bananen en noten
  • Veel kinderen smullen van eierkoeken
  • Wel chips? Maak zelf lekkere chips van groente
  • Loempiaatjes met natuurlijk een gezonde vulling
  • Een lekkere mueslireep
  • Maak een lekkere smoothie van fruit
  • Fruitspiesjes

14. Voorkom dat kinderen buitengesloten worden!

We weten allemaal dat pesten gemeen is. Maar buitengesloten worden, ook al is het zonder verdere pesterijen, is ook al erg op zich. Let dan ook op dat alle kinderen gezellig mee doen. Staat een kind er een beetje bij? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat het niet wil, maar ook niet dat het niet mag. Het kind kan inderdaad wel willen maar door de anderen niet geaccepteerd worden, maar het kan ook zo zijn dat het iets niet durft of gewoon even te moe is om deel te nemen. Neem de moeite om het kindje even aandacht te geven. Informeer of het niet mee wil doen met de rest en let goed op of het echt zo is wat het jou vertelt. Wil het wel, zorg dan dat de anderen het mannetje of vrouwtje in de groep opnemen. Durft het niet of wil het niet? Natuurlijk is dat prima! Bij angst kan je kijken of je hem of haar kunt helpen, maar dwing niets. Het is feest, dus laat het ook feest blijven.
 
 

15. Zorg voor rustmomenten

Lekker hoor, al die activiteiten, maar een kind kan behoorlijk overprikkeld raken en daardoor juist nog drukker worden. Voorkom huilbuien en andere ellende door zo af en toe even de rem erop te zetten en een rustmomentje in te bouwen. Even rustig met elkaar zitten en iets drinken, bijvoorbeeld. Doe het fluisterspelletje….zodat de kinderen ook wel willen blijven zitten! Ga even met elkaar voor de buis zitten voor een grappig filmpje of laat de kleintjes even genieten van een poppenkastverhaal.
 
 

16. Budgettips

Tja, een kinderfeestje kan inderdaad best duur zijn. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Daarom wat ideetjes waarmee je kunt besparen op de kosten, zodat het ook een feestje voor je portemonnee blijft…
  • Was gewoon even de borden en bekertjes af i.p.v. alles in wegwerpvorm te kopen
  • Maak zelf een lekkere taart
  • Thuis is uiteraard goedkoper dan ergens heen gaan
  • Toch graag er op uit? Vier het feest samen met een ander vriendje
  • Maak zelf de versieringen
 

17. Leuke versieringen

Versieringen kan je kopen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf iets te maken. Zeker als je voor een thema kiest, is het leuk om ook de slingers hierop aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de kleur aanpassen door vlaggetjes te knippen van karton. Knip ruiten, die je doormidden vouwt over een lijn heen en vastplakt. Heel simpel, maar wel een leuk effect. Natuurlijk is het ook mogelijk om een afbeelding te printen en het papier verder op dezelfde manier te knippen en te vouwen. Dit kan dan bijvoorbeeld het onderwerp van het feest zijn (dus een ridder of een brandweerman), maar ook een foto van de jarige! O ja, vergeet ook niet om breekbare spullen even zo neer te zetten dat de kinderen er niet bij kunnen.


18. Uitdeelzakjes

De kinderen gaan weer naar huis. En jij wilt ze graag iets meegeven, maar wat? Vaak worden er zakjes met snoep gegeven, maar er is al zoveel gesnoept. Of je houdt al helemaal niet van al die zoetigheid voor de kleintjes. Waarom zou je in plaats van snoep niet voor andere dingetjes zorgen. Er zijn genoeg leuke kleine attenties te koop, die prima als cadeautje meegegeven kunnen worden. Een stuiterbal, een bellenblaas of denk eens aan een uitgeprinte foto in een mooi lijstje. Tegenwoordig is er zo een foto gemaakt en uitgeprint! Een leuke blijvende herinnering voor de kinderen. En wel zo gezond!


19. Organiseer je zelf of ga je ergens heen?

Voor de één zal het simpel zijn, voor de ander de grote vraag. Blijven we thuis of gaan we er op uit? Daarom hier een aantal voor- en nadelen bij beide mogelijkheden
 

Thuis blijven voordelen

  • Alles zelf in de hand. Jij  bepaalt tijd, tijdsduur, dag en hoeveel kinderen er komen
  • Niet afhankelijk van auto’s (en dus het aantal kinderen wat mee kan)
  • Goedkoper
  • Bij de allerkleinsten: heeft een kindje er genoeg van, dan is het zo opgehaald door een ouder. Bij weg gaan is het voor sommige kinderen nog veel te spannend

Nadelen:

  • Je moet alles zelf doen: zowel tijdens het feest, als de voorbereiding ervoor
  • Zelf het draaiboek bedenken
  • Alle rommel ligt in jouw huis/tuin
  • Eten klaarmaken terwijl je huis wordt afgebroken…
 

Weg gaan voordelen:

  • Je hoeft ze eigenlijk alleen maar in de gaten te houden (afhankelijk van wat je gaat doen, natuurlijk)
  • Minder voorbereiding. Alleen maar de reservering maken
  • Thuis geen rommel
 

Nadelen:

  • Duur
  • Je bent afhankelijk van de manier van werken van de accommodatie
  • Tijdstip en dag moet vrij zijn, anders kan het niet
  • Je zit vast aan een bepaald aantal kinderen. Door het vervoer, of door het aangeboden feestje (die hebben regelmatig een minimum en/of maximum)
 
 

Tips om een kinderfeestje ‘thuis’ te vieren

 

20. Verzin een thema

Een thema waar het feestje om draait is extra leuk. Thema’s zijn er natuurlijk in heel veel verschillende richtingen te verzinnen. Hou rekening met actuele dingen, bijvoorbeeld. Organiseer een herfst- of lentefeest, een voetbalfestijn tijdens de WK of een feest op het ijs. Je kunt ook beroepen kiezen als thema. Vooral bij de jongeren spreken stoere beroepen aan, zoals brandweer, soldaat of politie. Natuurlijk zijn ook prinsessen en ridders een gewild onderwerp. Voor de echte meiden onder ons kan je kiezen voor een beautymiddag of wat dacht je van een modeshow? Stoere knullen smullen van onderwerpen als soldaten of een survivaltocht (ja hoor, dat kan ook door je eigen huis heen!).
 
 


 

21. Locatie kiezen: buiten, park, thuis enz.

Heb je een thema bedacht of een activiteit die jouw jarige gelukkig maakt? Dan komt de vraag naar boven waar het partijtje gaat plaats vinden. Uiteraard hangt dit heel erg af van de aard van het feest. Wil je zelf gaan organiseren dan heb je de keuze nog altijd uit thuis, in de tuin of ergens in een park, bijvoorbeeld. Leuke spellen in een park doen met de picknickmand in de aanslag, is toch weer net even spannender dan thuis of in de tuin. Daar staat alleen wel weer tegenover dat je thuis alles bij de hand hebt, ook de wc…

22. Maak een spel rondom het uitpakken

Eén van de eerste dingen die gedaan wordt is meestal het uitpakken van de cadeautjes. Je kunt er voor kiezen om ze gewoon direct te laten geven, maar je kan er ook meteen een spelletje van maken. De gasten mogen de pakjes verstoppen, bijvoorbeeld. Of je laat de jarige eerst raden wat er in zit. Klopt het, dan mag hij het gewoon uitpakken. Klopt het niet, dan moet hij of zij eerst een liedje zingen of een andere simpele opdracht. Natuurlijk is dit alleen leuk als de jarige dit ook leuk vindt. Lekker taartje erbij eten en ondertussen wat drinken is een prima begin om even op gang te komen.
 
 

23. Zorg voor afwisseling

Afwisseling is belangrijk. Niet alleen omdat de kinderen zo meer bij de les blijven, maar je kunt op deze manier ook meteen rustmomenten inlassen. Wat alleen nog weleens vergeten wordt: kinderen moeten wel hun energie kwijt kunnen. Dat voorkomt meestal onnodig getreiter onderling. Dus even uitraasmomenten inlassen is minstens net zo belangrijk!
Ideetjes voor rustige momenten:
  • Eet- en drinkmomenten
  • Filmpje kijken
  • Knutselen of kleuren
  • Liedjes zingen
  • Fluisterspel: de eerste verzint iets en iedereen fluistert het door naar zijn buurman: wat komt er uiteindelijk uit?
 
 

Ideetjes voor  ‘uitrazen’ tijdens een kinderfeestje:

  • Tikkertje in de tuin
  • Wie kan het hardste zingen of schreeuwen
  • Potje voetballen
  • Wedstrijdjes (als het kan buiten) waarbij de kinderen in ieder geval bewegen
  • Dansen
 
 

24. Wees niet te krampachtig: willen de kinderen gewoon hun eigen spel spelen? Prima!

Je kunt er best lang over gedaan hebben: een draaiboek om je vingers bij af te likken. Je bent er eigenlijk best wel trots op dat je dat zo in elkaar geflanst hebt. Maar die kinderen! Ze willen helemaal niet na tien minuten alweer stoppen met tikkertje spelen. Zo loopt je hele schema in de war! Welnee: de kinderen hebben het naar hun zin en dat is toch waar het allemaal om ging? Willen ze niet vermaakt worden, maar gewoon heerlijk met elkaar in de tuin spelen? Helemaal goed. Makkelijker kan het niet…
 
 

25. Zorg voor extra activiteiten zodat je altijd iets achter de hand hebt

Soms komt het echter ook andersom voor. De spelletjes die jij bedacht hebt, duren beduidend korter dan jij verwachtte. En de gasten hebben duidelijk iemand nodig die vertelt wat er gedaan wordt. Zorg daarom dat je activiteiten achter de hand hebt, zodat je eventueel nog extra dingen kunt doen. De kinderen al een uur eerder naar huis sturen is ook zo wat! Willen de kids niet echt veel meer, dan kan een leuk kinderfilmpje een uitkomst zijn. Even tot rust komen.
 
 

26. Inspiratie nodig voor knutseltips: internet of leuke boeken

Knutselen is leuk en hoort bij veel thuispartijtjes er toch wel een beetje bij. Mar waar haal je nu leuke, originele ideetjes vandaan? Er zijn natuurlijk heel  veel leuke sites te vinden op internet met de meest grappige, eenvoudige of juist moeilijke knutselwerkjes. Maar ook in de winkel kan je terecht voor tijdschriften op dit gebied. Vaak zie je dan ook meteen voor welke leeftijd de werkjes bedoeld zijn, waardoor je frustratie bij de kids voorkomt. Een handig lijstje met wat je allemaal nodig hebt, krijg je er meestal ook al bij. Daarnaast is er op plaatjes te zien wat het moet gaan worden, wat leuk is voor de kinderen… maar ook voor jou als je een voorbeeld wilt maken! Let bij knutselen wel op dat het ene kind handiger is dan de ander. Zie je dat er één het niet redt? Steek dan even de helpende hand toe, zodat ook dit gastje met een mooi werkje naar huis kan gaan!

27. Kinderen houden van bekende dingen: overleg met je kind welke spellen het wil doen

Kinderen zijn dol op herhaling én zien ook bij vriendjes wat er gedaan kan worden. Vaak hebben ze dus zelf ook leuke ideetjes wat ze willen doen. Sta hier voor open! Makkelijker kan niet én je kind is blij!
 
 

28. Eten: het lievelingseten van je kind! (en niet maar patat omdat iedereen het lust behalve de jarige zelf….)

Misschien een open deur, maar ga niet patat eten omdat het zo hoort terwijl de jarige zelf het echt niet lust. Voor oudere kinderen kan het ook leuk zijn om juist eens iets heel anders te eten. Overleg dit dan ook met kindlief. Misschien is het juist wel leuk om het eten zelf te laten maken. Je eigen pizza beleggen, bijvoorbeeld.
 
 

29. Ook thuis kun je iemand inhuren (clown, goochelaar, workshops)

Zie je er tegenop om de kinderen een paar uur lang zelf te vermaken of blijf je om bepaalde redenen liever thuis? Dan is het inhuren van iemand een erg leuk idee.
 
In films zie je vaak een clown langs komen, maar lang niet ieder kind doe je daar een plezier mee. En er is zoveel meer keus!
 
Een goochelaar kan de kinderen prima vermaken en ze zelfs een beetje goochelen leren!
 
Je kunt ook een workshop laten geven op allerlei gebieden, gewoon bij jou thuis. Sieraden maken is een leuk idee, een kookworkshop (hoewel je daar thuis misschien niet genoeg ruimte voor alle kinderen voor hebt), geurzeepjes maken: je kunt het zo gek niet bedenken.
 
Of vraag iemand met een aparte hobby of beroep of hij of zij meer wil vertellen hierover en misschien kan hij of zij de kinderen ook iets laten doen of iets laten zien. Een imker, bijvoorbeeld, en dan kaarsen maken van bijenwas.
 
Ook een hele leuke variant is het maken van jullie eigen trucs. bekijk hieronder een video met toffe goocheltrucs die je zelf kunt maken.

Naar een andere locatie

 

30. Hoe vind je een leuke plek om heen te gaan?

Via internet kan je heel veel leuke plekken ontdekken - bijvoorbeeld hier op kinderfeestjes.nl. Maar vaak hebben de kinderen ook al een idee.
 
Soms kan je via internet leuke aanbiedingen vinden. Dus even surfen loont zeker. Bekijk de reviews op internet of vraag na bij andere ouders, want iedere accommodatie zal zijn kinderfeestje als de beste bestempelen.
 
Is jouw kind al eens ergens geweest met een ander feest en wil het graag daarheen? Gewoon doen en niet denken dat het dan niet meer kan. Blijkbaar was het ontzettend leuk, want anders wil jouw eigen jarige er immers ook niet weer heen!
 

31. Leuke ideeën om heen te gaan

Wat kan je zoal doen? Eigenlijk teveel om op te noemen. Maar hier toch een lijstje met verschillende mogelijkheden, zodat je misschien op leuke ideeën komt:
  • Naar de boerderij of kinderboerderij. Is er een recreatieboerderij in de buurt, dan is daar vaak heel veel leuks te beleven!
  • Doe met groteren eens een escaperoom. Lekker spannend en weer eens iets heel anders.
  • Het alom bekende speelparadijs. Misschien niet origineel, maar de jeugd kan het vaak wel waarderen. Pluspunt is de onafhankelijkheid van het weer.
  • Ga voor stoere feestjes zoals BMX-en of paintballen.
  • Liever iets voor de creatievelingen? Een workshop volgen is hartstikke leuk. En in heel veel vormen te vinden. Sieraden maken, kaarsen maken, koken, natuurworkshops of bijvoorbeeld dansen.
  • Bowlen
  • Zwemmen
  • Een museum die aansluit bij de interesse van je kind
  • Een poppentheater
  • Naar de bioscoop
  • Doe een GPS-tocht
  • Golfen: tegenwoordig in allerlei variaties, zoals midgetgolf, glowgolf, footgolf, boerengolf, adventuregolf etc
  • Steppen door de duinen of de bossen
  • VR party
  • Een puzzeltocht
  • Watersportactiviteiten, bijvoorbeeld een les in windsurfen, waterskiën of zeilen
  • Misschien wil de sportvereniging in de buurt wel een clinic geven
  • Muziek: bijvoorbeeld een Djembe feest
  • Bij het strand zijn ook vaak bedrijven te vinden die van alles organiseren, zoals golfsurfen of strandjutten
  • Survival, klimparken
  • Attractiepark
  • Dierentuin
  • Kasteel voor stoere ridders of juist mooie prinsessen
  • Trampolinepark
  • Naar het voetbalstadion. Veel bekende clubs hebben deze mogelijkheid!
  • Nachtje kamperen
  • Met een bootje naar een eiland
 
 

32. Let op vervoer!

Ga je met de kids op stap, let dan even goed op hoe je met de kinderen op de plaats van bestemming komt. Ga je met de auto? Zorg er dan voor dat er voor ieder kind uiteraard een gordel is, maar vergeet ook de verhogers niet bij de jonge kinderen! Vraag of de ouders de zitjes mee willen nemen, zodat ieder kind goed en veilig vervoerd kan worden. Daarnaast kan de politie jou dan ook geen vette prent geven! Het uitje zelf is al duur genoeg…
 
 

Tot slot

 

33. Foto’s delen

Nog even lekker nagenieten: maak foto’s van het leuke feest. Delen is tegenwoordig vrij eenvoudig, dus stuur de leukste foto’s door naar de vriendjes. Ook zij hebben dan een leuke herinnering. Heb je de ouders in je telefoon staan, dan zou je een whatsapp groep kunnen maken en onderhand wat foto’s delen. Veel ouders vinden het leuk om te zien wat hun kind aan het meemaken is. Foto’s zijn dan meteen gedeeld en de ouders kunnen gerichte vragen stellen als het kind thuis komt. Let wel even op met delen via bijvoorbeeld Facebook. Lang niet alle ouders willen dat hun kroost op internet komt te staan. Niet zonder toestemming doen, dus!
 
Na afloop kom je meestal tot de conclusie dat het allemaal best verlopen is en kijk je terug op een zeer geslaagd feest. Het gelukkige gezicht van je kind, als hij of zij bekaf op de bank ligt: dan weet je genoeg. Het was het allemaal waard!