Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

3 tips voor het organiseren van het allerleukste kinderfeestje


Het vooraf voorbereiden en invriezen van feestmaaltijden, het versturen van uitnodigingen, het organiseren van gezelschapsspelletjes, het decoreren van je huis met de producten die je hebt gekocht op www.dehorecabazaar.nl, het ontvangen van de gasten en het opruimen van alle rommel die je achterlaat, is misschien genoeg om de witte vlag in overgave op te hangen! Maar het organiseren van een verjaardagsfeestje hoeft helemaal niet zo stressvol te zijn, zeker niet met deze tips voor het organiseren van een kinderverjaardagsfeestje! 
 

Bepaal de locatie

Locaties die goed werken, zijn locaties die alle gasten aanmoedigen om op één plek te communiceren en plezier te hebben. Je wilt niet dat mensen alleen maar samenkomen om Happy Birthday te zingen en de verjaardagstaart op te eten! Wat zou je kind graag willen doen tijdens zijn verjaardagsfeestje? Waar zijn ze in geïnteresseerd? Er zijn verschillende locaties om te overwegen die tegemoet komen aan verschillende smaken. Een belangrijke factor om over na te denken als je het feest buiten wilt houden, is het weer. En als je van plan bent een entertainer in te huren, zullen hun ruimtevereisten bepalend zijn voor het type locatie dat je nodig hebt. Bovendien moet je weten of je de locatie zelf in kunt richten. Je gaat immers onder meer ballonnen kopen, maar mag je ze wel ophangen? Vraag hier naar! De locatie moet ook geschikt zijn voor de leeftijd van de kinderen die komen. 
 

Kies de datum en tijd

Zodra de locatie is bepaald, is het tijd om een ​​datum en tijd uit te werken die het beste bij je behoeften passen en in het schema van je gezin passen. Kinderen hebben vaak sportieve verplichtingen op zaterdagochtend en jongere kinderen hebben de neiging om halverwege de ochtend of laat in de middag een dutje te doen. Bedenk ook of het feest in het weekend moet zijn of dat het op een doordeweekse dag kan worden gepland, vooral als het voor een kleuter is. Als je je feest buitenshuis geeft, denk dan na over de reistijd naar je locatie op basis van de dag die je kiest. Als je een behoorlijke afstand moet afleggen, is het feest na school misschien niet de beste optie - het weekendverkeer kan beter zijn. 
 

Verstuur de uitnodigingen

Vraag je kind wie ze willen uitnodigen voor hun feestje. Het is een goed idee om over een paar dagen een paar keer te vragen of de lijst met genodigden hetzelfde blijft. Bedenk eens met hoeveel kinderen je je op je gemak voelt bij het bijwonen van het feest? En vergeet hun broers en zussen niet! Als je kind naar de kleuterschool, kinderopvang of school gaat, ga je dan zowel deze vrienden als familievrienden uitnodigen? Zorg ervoor dat je een starttijd en een eindtijd op de uitnodiging vermeldt, zodat ouders weten wanneer ze hun kinderen moeten ophalen. Verstuur je je uitnodiging elektronisch of per post? Misschien wil je 'save the date' e-mails of kaarten sturen zodat je gasten vooruit kunnen plannen en je er zeker van kunt zijn dat alle gasten naar het feest van je kind komen.