Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

10 Unieke cadeau-ideeën voor kinderfeestjes


Het aanschaffen van een leuk cadeau voor een kinderfeestje kan een hele puzzel zijn. Of het nu een cadeau voor een meisje of een jongen is, van 6 of van 12 jaar, het maakt niet uit.
 
Het kiezen van het perfecte cadeau voor het feestvarken is soms gewoon lastig, maar daar gaan we je vandaag bij helpen. We hebben een lijst samengesteld met 10 unieke en betaalbare cadeau-ideeën die zeker de show zullen stelen op elk kinderfeestje.
 

1. Knutselpakketten voor de kunstenaar

Als het kind waarvoor je een cadeau zoekt, een artistiek type is, dan is het een heel goed idee om voor iets als een knutselpakket te gaan.Dit soort cadeaus kunnen variëren van schildersets en tekenbenodigdheden tot DIY-sieraden sets. De jonge kunstenaar kan dan zeker  zijn of haar creatieve vaardigheden helemaal tot recht laten komen!
 

2. Puzzels en bordspellen

Puzzels en bordspellen zijn geweldige cadeaus voor kinderen van alle leeftijden. Let er wel op dat je een puzzel of bordspel kiest dat geschikt is voor zijn of haar leeftijd. Op die manier weet je zeker dat ze kunnen genieten van het cadeau dat ze hebben gekregen. Persoonlijk heb ik weleens een Diddle puzzel voor een meisje gehaald dat niets anders deed dan alles verzamelen van Diddle. Ze was er, op z’n zachtst gezegd, heel erg blij mee!
 

3. Boeken voor de boekenwurmen

Voor de boekenwurmen zijn boeken altijd een leuk cadeau. Of het nu gaat om het laatste boek van de “Hoe overleef ik” serie, of een boek van de Zoete Zusjes. Door rekening te houden met waar het meisje of jongetje van houd, kun je de plank eigenlijk niet mis slaan. Weet je dat hij of zij helemaal gek is van de ruimte? Dan is er ook een boek geschreven door Andre Kuipers getiteld: Atlas van de Aarde. Die zal het dan zeker goed doen. Zo lang je rekening houdt met het kind kan het eigenlijk niet mis gaan. Jouw kind steelt dan gegarandeerd de show met een fantastisch cadeau.
 

4. Buitenspeelgoed voor de jonge avonturiers

Voor kinderen die graag buiten spelen en actief zijn, zijn cadeaus zoals springtouwen, frisbees, of voetballen perfect. Laat wel de ouders op voorhand even weten dat ze waarschijnlijk snel een nieuwe broek of schoenen moeten kopen voor hem of haar, want dat gaat natuurlijk nooit lang goed buiten ;).
 

5. Wetenschap Experimenten

Voor nieuwsgierige geesten zijn wetenschap experimenten een geweldige keuze. Je kunt eenvoudige chemie- of natuurkunde setjes vinden die kinderen op een leuke en educatieve reis door de wereld van de wetenschap nemen. Wie weet, misschien inspireert het de volgende nobelprijswinnaar! Dat wil je toch op je geweten hebben?
 

6. Ga voor pret in de keuken

Er is voor kinderen bijna niets leuker dan knoeien met bakmeel en heerlijke koekjes bakken. Als dat ook geldt voor degene die het kinderfeestje geeft, zou je daar zeker eens aan kunnen denken. Ga bijvoorbeeld voor een kookboek voor kinderen, of stel een pakket samen (met vormpjes e.d.) waarmee hij of zij met zijn of haar ouders heerlijke koekjes kunnen bakken. Samen aan de slag in de keuken is gewoon ontzettend leuk!

7. Cadeaus voor tovenaars in de dop

Als het feestvarken een liefde heeft voor magie en goocheltrucs, Denk dan eens aan een goochelset! Voor de grap kun je er natuurlijk altijd een kleine ventilator bij doen zodat Hans Klok nagespeeld kan worden. De slappe lach is gegarandeerd!
 

8. Thema-specifieke cadeaus

Een cadeau dat past bij het thema van het kinderfeestje is altijd een hit. Als het feest bijvoorbeeld een piraten- of prinsessen thema heeft, zoek dan naar cadeaus die in dat thema passen, zoals piraten schatkisten of prinsessen accessoires. Dit kan zeker helpen als je dit even overlegt met de ouders die het kinderfeestje organiseren. Misschien kun je er dan namelijk voor zorgen dat het cadeau ook op die middag gelijk gebruikt kan worden!
 

9. Cadeaus voor degene die houden van groen

Mijn kinderen vinden het altijd heerlijk om te ravotten in de tuin en bezig te zijn met bloemetjes en plantjes. Samen met hun vader poten ze dan in de lente nieuwe plantjes voor in de tuin en geven ze water. Da’s altijd een leuk gezicht! Voor kinderen die daarin zijn geïnteresseerd, zijn zaadjes en planten sets een geweldig idee. Ze kunnen hun eigen bloemen of groenten kweken en leren over het milieu terwijl ze voor hun planten zorgen!
 

10. Doe-Het-Zelf bouw- en constructie sets

Bouw- en constructie sets, zoals LEGO of Knex, zijn echte klassiekers die de creativiteit en bouw vaardigheden van kinderen tot het uiterste stimuleren. Urenlang hun eigen ontwerpen en werelden creëren. Heerlijk als ze daar uren mee zoet kunnen zijn! Let er wel op dat dit soort cadeaus enkel geschikt zijn voor de wat oudere kinderen wegens inslikkingsgevaar. Let daarom altijd op de leeftijdscategorie die op de verpakking staat. Wil je toch iets kopen in de doe-het-zelf hoek maar dan voor een jonger kind? Denk dan eens aan Duplo!
 

Conclusie

 
Zoals je hopelijk nu hebt ondervonden, hoeft het vinden van leuke en betaalbare cadeaus voor kinderfeestjes geen stress op te leveren. Met deze 10 leuke cadeau suggesties kun je hopelijk een cadeau kiezen dat echt in de smaak zal vallen op het kinderfeestje!