Page content

article content

Organiseer eens een circusfeestje

Wil je graag een keer een echt origineel kinderfeestje organiseren? Dan is een circusfeestje echt een geweldig idee. Hoe je dat regelt hangt helemaal af van jou. Je kunt natuurlijk zelf een heel programma in elkaar zetten waarbij kinderen kunnen leren jongleren, balanceren, goochelen of acrobatische kunsten kunnen uitvoeren. Heb je geen tijd of zin om iets te organiseren of denk je dat je dat niet kunt, dan is het natuurlijk ook ontzettend leuk om een circusworkshop te regelen inclusief attributen. Hoe je het feestje ook gaat organiseren, één ding is zeker: de kinderen zullen zich fantastisch amuseren en thuis de mooiste verhalen vertellen of trucs nadoen. En jouw kind heeft een kinderfeest beleefd dat het nooit meer zal vergeten.
Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Zelf een circusfeestje organiseren

Als je het leuk vindt om zelf een circusfeestje te organiseren zijn er veel verschillende manieren om dat te doen. Je kunt de kinderen bijvoorbeeld een aantal leuke jongleer technieken leren of hen leren balanceren of goochelen. Ook ballon figuren vouwen, acrobatiek of oefenen met een diabolo zijn altijd favoriet op een circusfeestje. Je kunt ook besluiten de kinderen in groepjes van twee te verdelen en hen een leuke act laten instuderen. Aan het eind van de middag kunnen ze dan een voorstelling geven voor de papa’s en mama’s die hen komen ophalen. Zijn de kinderen nog wat kleiner? Dan is schminken, circus spelletjes doen en bijvoorbeeld een clown regelen ook ontzettend leuk.

circus feestje organiseren

Laat de kinderen een eigen circus programma verzorgen

Wil je de kinderen graag een heuse voorstelling laten geven? Dan moet er van alles en nog wat geregeld worden. Natuurlijk komt er een circusdirecteur, worden er kaartjes uitgegeven en wordt er een mooie poster gemaakt. De clown, acrobaat, goochelaar en leeuwentemmer mét leeuw en misschien nog wel meer artiesten studeren een leuke act in die aan het eind van de middag wordt gepresenteerd. Het leukst is om de kinderen zelf te laten verzinnen wat ze het liefst willen doen. Want waar de één fantastisch is in balanceren, is de ander weer een kei in de clown spelen of een mooie poster maken.

Bij welke leeftijd past een circusfeestje?

Een circusfeestje past natuurlijk bij elke leeftijd, maar het is wel belangrijk te bedenken dat kleinere kinderen nog niet de juiste hand oog coördinatie hebben om lastige acts uit te kunnen voeren. Pas daarom de moeilijkheidsgraad en de snelheid aan op de leeftijd van de kinderen op het kinderfeestje en zorg er voor dat ze het niveau allemaal gemakkelijk aankunnen. Zo ben je er zeker van dat frustratie of desinteresse de kop niet opsteken en heeft iedereen het naar zijn zin. Organiseer je een kinderfeest voor grotere kinderen of tieners? Die vinden het juist fantastisch een echt lastige truc uit te voeren.

Circus op jouw kinderfeestje

Een circusfeestje laten organiseren door een kindercircus

Natuurlijk is het ook een geweldig idee om een leuk circusfeest of een te gekke circusworkshop te laten organiseren door een organisatie die diverse attributen heeft om iedereen aan het werk te zetten. Vaak kun je kiezen uit diverse mogelijkheden en leeftijden, zodat je zeker weet dat ook dan je feestje geslaagd zal zijn. De kosten voor het laten organiseren van een circusfeestje zijn over het algemeen heel schappelijk en je weet zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Heb je er al zin in? We wensen je veel plezier met je circusfeestje!

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Comment Section

0 reacties op “Organiseer eens een circusfeestje

Plaats een reactie