Wij maken gebruik van cookies

Wacht nog heel even voordat je weggaat

Wil jij 10 super tips lezen voordat je deze website verlaat? Download dan hieronder 10 gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Page content

article content

Kinderfeestjes voor kleuters

Wordt jouw kind vier of vijf? Dan gaat het natuurlijk al naar school en wil het vast en zeker een kinderfeestje geven. Is het de eerste keer dat je een kleuterfeestje organiseert? Geen reden voor paniek, want kinderfeestjes voor kleuters zijn echt ontzettend leuk. Natuurlijk is het voor jou even spannend als je dit nooit eerder hebt gedaan, maar we geven je graag wat praktische tips, dan loopt het helemaal vanzelf. Eigenlijk hoef je er ook helemaal niet veel voor te doen. Een kleuter is al snel tevreden en het feestje duurt nooit lang. Als jouw kleine het maar naar zijn of haar zin heeft en zich jarig voelt. Uiteindelijk moet het gewoon leuk zijn op deze leeftijd en dat is vrij eenvoudig te regelen.

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Doe het rustig aan

Een allereerste kinderfeestje voor een kleuter is voor jou misschien al spannend, maar voor jouw kleuter is het dat helemaal. Daarom is het helemaal niet nodig om er een hoop gedoe van te maken. Dat levert je alleen maar hyper-drukke kleuters op en een kleine jarige die aan het eind van de dag helemaal over zijn of haar toeren is. Het belangrijkst voor jouw kleuter op zo’n eerste feestje is dat hij of zij echt even in het middelpunt van de belangstelling staat. Geef een mooie verjaardagskroon of -hoed, hang slingers op, zorg voor een taart met kaarsjes die uitgeblazen mogen worden en laat de feestvierders leuke liedjes zingen. Alleen dat al maakt enorm veel indruk op jouw kleuter.

Kinderfeetsje vieren wat moet je doen

Cadeautjes

Bij een verjaardag horen cadeautjes. Ook op een kinderfeestje horen die erbij. Tijdens het vieren van een kleuterfeestje is het geven van cadeautjes ook echt een belangrijk moment. Besteed er daarom even extra aandacht aan en zorg ervoor dat de kinderen om de beurt een cadeautje geven dat de jarige uit mag pakken. Zeker op deze leeftijd vinden kinderen het erg leuk als je daar een spelletje van maakt. Door je kleuter te blinddoeken bijvoorbeeld en dan te laten kiezen of iemand aan te wijzen die als eerste mag, of door lootjes te trekken. Dat zorgt ervoor dat het voor iedereen spannend blijft wat er gaat gebeuren. Het gaat natuurlijk om kleine cadeautjes, zeker voor kleuters wordt niet veel geld uitgegeven.

Hoe lang duren kinderfeestjes voor kleuters

Een feestje voor kleuters hoeft helemaal niet lang te duren. Twee, uiterlijk twee en een half uur is echt wel voldoende voor een stel kleuters. Ze hebben nog niet zo veel geduld en zijn ook sneller moe. Zeker als je een feestje hebt georganiseerd na een schooldag zijn de meeste kleuters eigenlijk al geprikkeld en een beetje vermoeid. Daarnaast hebben kleuters een korte aandachtsspanne. Een activiteit hoeft echt niet langer dan tien minuten te duren, want kleuters hebben na die tien minuten geen aandacht meer om mee te blijven doen. Als je kinderen die afdwalen dan continue ergens bij moet betrekken is dat voor jou niet prettig, maar ook voor de kinderen niet.

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Wat ga je doen?

Voor kleuters is het geweldig als ze vermaakt worden op een feestje. Natuurlijk kun je dat lekker thuis doen en een paar leuke spelletjes verzinnen waar ze zich heerlijk mee kunnen vermaken. Zorg er wel voor dat je de spelletjes om de tien minuten omwisselt, want hun aandachtsspanne is nog kort en het is voor jou én voor de kleuters niet fijn als ze afgeleid zijn en je ze er steeds opnieuw bij moet betrekken. Houd het daarom bij korte spelletjes en regel het zo dat je eerst tijd besteedt aan het cadeautjes ritueel, daarna wat spelletjes doet en als laatste lekkere pannenkoeken, poffertjes of bijvoorbeeld pizza serveert. Gegarandeerd succes!

Kinderfeestje vieren gefeliciteerd

Kinderfeestjes op locatie of entertainment regelen

Een andere geweldige optie is een kinderfeestje op locatie organiseren zoals een speeltuin of speelparadijs. De kinderen kunnen zich dan zelfstandig vermaken en jij regelt de drankjes en wat lekkers. Vind je dat teveel gedoe of woon je niet vlak bij een leuke locatie voor kinderfeestjes, dan is entertainment huren op een kinderfeestje natuurlijk ook een geweldige optie. Een professionele entertainer weet precies hoe hij of zij kleuters bezig moet houden. Zo worden ze heerlijk vermaakt en heb jij geen enkele zorg. Dat zal een gezellig en vooral memorabel feestje worden!

Veel plezier!

Comment Section

0 reacties op “Kinderfeestjes voor kleuters

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.