Wij maken gebruik van cookies

Wacht nog heel even voordat je weggaat

Wil jij 10 super tips lezen voordat je deze website verlaat? Download dan hieronder 10 gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Page content

article content

Kinderfeestjes voor jongens en meisjes

Misschien was je als kind gewend dat kinderfeestjes ofwel voor alleen jongens waren, dan wel alleen voor meisjes. Heel af en toe brak een vriendje of vriendinnetje ‘de ongeschreven wet’ en nodigde toch een of twee kinderen van het andere geslacht uit. En ja, nog steeds zijn er typische jongens- en meisjesfeestjes. Vandaag de dag is er echter evenzogoed interesse voor kinderfeestjes die genderneutraal zijn. Want ook stoere meisjes vinden piratenfeestjes leuk of een kinderfeestje met ridderthema. En tegelijkertijd zijn er jongens die urenlang in de keuken te vinden zijn omdat ze het geweldig vinden om een taart of cupcake te bakken. Het kinderfeestje dat genderneutraal is, geniet tegenwoordig dan ook veel populariteit. We hebben hier per leeftijdscategorie wat suggesties voor je op een rijtje gezet.

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

4 tot 6 jaar

Wanneer je kind 4 jaar is geworden, gaat het waarschijnlijk voor het eerst zelf een kinderfeestje geven en wordt het uitgenodigd voor partijtjes bij vriendjes of vriendinnetjes. Organiseer je het kinderfeestje voor je 4-jarige zoon of dochter? Houd dan rekening met de aanbevolen richtlijn voor wat betreft het aantal kinderen dat je uitnodigt. Dit is ofwel de eigen leeftijd, dan wel de eigen leeftijd plus nog één kind. Dit is uiteraard ongeacht of het kinderfeestje voor je zoontje of voor je dochtertje bedoeld is. Qua activiteiten zijn de mogelijkheden in deze leeftijdscategorie eindeloos en bovendien veelal genderneutraal. Denk hierbij aan T-shirts kleuren, spelletjes spelen en knutselen. Ook een clown inhuren voor de nodige entertainment kan op veel enthousiasme onder de genodigden rekenen.

clown inhuren

6 tot 8 jaar

In deze leeftijdscategorie heeft ieder kind al een uitgesproken mening en voorkeur voor wat betreft de invulling van het kinderfeestje. Was het voor je 4- of 5-jarige vooral interessant dát ze een kinderfeestje gaven, nu is het belangrijk wát ze tijdens het kinderfeestje gaan doen. Zowel jongens als meisjes geven nu aan wat ze helemaal je van het vinden en tegelijkertijd wat ze vooral niet willen doen. Je kunt nu met ze om tafel gaan zitten om een heuse planning van het kinderfeestje te gaan maken. Kies er bijvoorbeeld voor om te gaan zwemmen tijdens het kinderfeestje. Op deze leeftijd is of wordt immers het zwemdiploma behaald. Zwemmen is uiteraard genderneutraal en kinderen hebben er veel schik in.

8 tot 10 jaar

Bij het bereiken van deze leeftijdscategorie hoor je je kind waarschijnlijk weleens roepen dat iets kinderachtig of gewoon stom is. De uitgesproken mening is ook zeker in deze leeftijdscategorie onverminderd sterk aanwezig. Superhelden en prinsessen verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Tijdens het kinderfeestje wordt onder andere gekozen voor een speurtocht, een graffiti workshop of een bezoek aan een pretpark.

graffiti workshop

De tienerleeftijd

Eigenlijk is de tienerleeftijd erg goed vergelijkbaar met de leeftijdscategorie 4 tot 6 jaar wanneer het om een genderneutraal feestje gaat. Er is in mindere mate sprake van typische jongensvoorkeuren en typische meisjesvoorkeuren. Tienerjongens en tienermeisjes vermaken zich tijdens het feestje opperbest met lasergamen, paintballen, survivaltochten, dansen, karten, noem maar op. Ook bij jullie in de buurt is er volop keuze om het tienerfeestje een fantastische invulling te geven.

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Comment Section

0 reacties op “Kinderfeestjes voor jongens en meisjes

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.