Wij maken gebruik van cookies

Wacht nog heel even voordat je weggaat

Wil jij 10 super tips lezen voordat je deze website verlaat? Download dan hieronder 10 gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Page content

article content

Discofeest

Van een kinderfeest een swingend dansfeest maken is niet zo moeilijk. En met wat extraatjes erbij zoals een stoelendans of ‘echter’: wie is de echte dancing queen en king , geeft het feest nog meer uitdaging. Natuurlijk kan je nog veel meer met zo’n partijtje beginnen. Alles valt en staat met de juiste muziek én een leuke aankleding.

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Voorbereiding voor een super cool discofeest

Een discofeest zonder muziek is natuurlijk onmogelijk. Dus zul je in ieder geval moeten zorgen voor apparatuur én de juiste muziek. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kan je kijken of je met je eigen laptop iets kunt beginnen. Of dat je toch echt voor grote boxen moet gaan. Betrek de jarige bij de keuze van de muziek, want die weet immers het beste welke platen populair zijn en welke juist helemaal niet. Naast muziek hoort er natuurlijk wat gegeten en gedronken te worden. Je kunt lekker creatief aan de slag gaan en de limonade zo ‘aankleden’ dat het net cocktails lijken. Als het lukt, zou je een soort bar kunnen maken waar de kinderen hun drinken kunnen halen. Uiteraard met barkeeper.

De ruimte van jouw disco feest

Eigenlijk kan je werkelijk overal een dansfeestje organiseren. De huiskamer, de slaapkamer of misschien beschik je wel over een grotere schuur. Maar bij mooi weer kan het natuurlijk ook buiten. Denk er wel even aan om dan de buren in te lichten… Verzin een stijl. Maak je er een echte dancing van, een tropisch strandfeest of een gezellige bar met dansvloertje? Er zijn genoeg spulletjes te koop die aan dit thema recht doen. Wil je een echte dancingsfeer, ga dan voor glans en glitter. Hang een discobal op en maak een ‘swingend’ bord die aangeeft waar de dancing is.

Kinderfeestje meisje

Dansen en andere spellen

Uiteraard is een beetje afwisseling wel leuk. Zoals gezegd is een stoelendans goed te doen of een wedstrijdje wie het mooiste danst. En niet te vergeten: limbodansen natuurlijk. Lachsalvo’s verzekerd! Je kunt ook een test doen met de muziek zelf. Wie weet het snelst welk nummer het is, bijvoorbeeld. Misschien kan je zelf wel een paar nummers door elkaar mixen en vervolgens de kinderen laten raden welke nummers het zijn. Zijn de kinderen nog jong, dan is het wel fijn als ze af en toe een heel ander spelletje kunnen doen. Ouderwets koekhappen is echt zo gek nog niet! Of maak iets grappigs als een pinãta en produceer zo een hoop lol!

Karaoke en meer

Bij muziek hoort ook zingen. Maak er een knotsgek feest van door de kinderen lekker uit hun dak te laten gaan tijdens het meezingen van de liedjes. Je kunt er een jury bijzetten, maar natuurlijk kunnen de feestgangertjes het ook gewoon heerlijk voor de lol doen.  En misschien zit er onder de aanwezigen wel een echte zanger of zangeres die graag optreed. Geef deze mogelijkheid aan op de  uitnodiging, zodat ze thuis al lekker kunnen oefenen.

karaoke feest

Ergens anders gaan dansen

Dansen kan overal. Een discofeest op locatie is een leuk idee. Vaak zijn ze gekoppeld aan bijvoorbeeld een uurtje bowlen en dan nog een dansuurtje. In een kinderspeelparadijs is soms ook een discovloertje te vinden of worden er speciale dansuurtjes gehouden. Maar je kunt ook een echt discofeest reserveren. Er zijn trouwens echte kinder dj’s die je kunt inhuren. Bij jou thuis of ze hebben zelf contacten met zaaltjes. Deze dj´s  hebben vast ook nog leuke ideeën om de kinderen verder aan de gang te houden. En zij weten als geen ander welke muziek aanslaat. Jij kan je dan lekker bezig houden met de bar, een prachtige film van het muzikale feest maken of zelf gewoon mee swingen natuurlijk!

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Comment Section

0 reacties op “Discofeest

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.